Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

«Έργα ASTOR PIAZZOLLA στο Μουσείο»

Το «PLAZA ENSEMBLE» στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΤΕΧΝΗΣ 
                     Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας.
Μουσικό πρωινό με το PLAZA ENSEMBLE πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τεχνης. Οι μουσικοί που απαρτίζουν το ensemble είναι οι: Θανάσης Μπιλιλής, πιάνο, Άκης Αρχοντής, βιολί, Κωνσταντίνος Τσούγκρας, ακορντεόν, Ιωάννης Πολυμενέρης, κοντραμπάσο.
Το PLAZA ENSEMBLE ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο «πλατύ κοινό», που όμως συγχρόνως αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία ή την ουσιαστική αξία των δημιουργών τους.
Τα μέλη του  συγκροτήματος, καταξιωμένοι μουσικοί, έχουν σπουδάσει κλασική μουσική, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και τα τελευταία είκοσι χρόνια συμμετέχουν σε συναυλίες και ηχογραφήσεις μεγάλου φάσματος μουσικών τεχνοτροπιών (Nuevo tango, τζαζ, ευρωπαϊκή κινηματογραφική μουσική, έντεχνη ελληνική μουσική, κ.α.). 
Το PLAΖΑ ENSEMBLE έχει εμφανισθεί με επιτυχία στη Ζυρίχη (Herbst in Helferei), στην Αθήνα (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος Μ.Μ.Α, Αμερικανικό Κολέγιο), στη Θεσσαλονίκη (φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), στη Ρόδο (2ο Διεθνές Φεστιβάλ) κ.α.
Στη συναυλία θα ερμηνεύσει έργα που αποδίδουν το μουσικό στίγμα του σημαντικού Αργεντινού συνθέτη ASTOR PIAZZOLLA, καθώς και το έργο του Κώστα Τσούγκρα «Quasi uno Tango», το οποίο βασίζεται σε μοτιβικό υλικό συνθέσεων του Astor Piazzolla.
 
Εισιτήρια 15 €, φοιτητικά 8 € την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο του ΜΜΣΤ (εντός της ΔΕΘ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: