Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ο δάσκαλος τους έβαλε τα γυαλιά

Εδώ και αρκετό καιρό ο Εντουαρντ Χιου, µπλόγκερ και αυτοδίδακτος οικονοµολόγος από τη Βρετανία,προέβλεπε την κατάρρευση της ευρωζώνης χωρίς να του δίνει κανείς σηµασία. Τώρα, τον καλεί στα συνέδριά του το ΔΝΤ και ανάµεσα στους αναγνώστες του είναι και οι αξιωµατούχοι του Λευκού Οίκου! 
Ο 61χρονος βρετανός δάσκαλος έστελνε το ένα µετά το άλλο τα σηµειώµατά του στην αχανή ερηµιά του Διαδικτύου. Είναι καθαρή τρέλα, έγραφε, να πιστέψει κάποιος ότι οι «ηλικιωµένοι και σφιχτοί» Γερµανοί θα µπορούσαν να συνυπάρξουν επιτυχώς κάτω από την οµπρέλα ενός κοινού νοµίσµατος µε τους «νεώτερους» και εξαρτηµένους από τις πιστωτικές κάρτες Ιρλανδούς, Ελληνες και Ισπανούς, οι οποίοι µοιράζονται το ευρώ µαζί τους. Τώρα όµως που σκάει η φούσκα του χρέους στην Ευρώπη, το ευρώ κατρακυλάει στις αγορές και ενισχύονται οι αµφιβολίες για την επιβίωση της νοµισµατικής ένωσης, οι δυσοίωνες προβλέψεις του απέκτησαν πολύ µεγαλύτερο κοινό, από το οποίο δεν λείπουν ούτε εκείνοι που χαράσσουν την πολιτική του Λευκού Οίκου. Για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε και το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, το οποίο τον προσκάλεσε στη Μαδρίτη προκειµένου να παρακολουθήσει µια ανάλυση για την ισπανική οικονοµία. «Πράγµατι είναι πολύ ωραία», δηλώνει ο Εντουαρντ Χιου στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Βαρκελώνη, το οποίο διοργάνωσε ο επιχειρηµατικός σύνδεσµος Circulo de Εconomia. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: