Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010


Σε ισόβια καταδίκασε φινλανδικό δικαστήριο τον 59χρονο Φρανσουά Μπαζαράμπα, πάστορα από τη Ρουάντα, ως «ενορχηστρωτή» μαζικών επιθέσεων σε μέλη της φυλής των Τούτσι κατά τη γενοκτονία του 1994, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 500.000 άτομα.

Το δικαστήριο του Πόρβο έκρινε ένοχο τον Μπαζαράμπα καθώς προτίθετο να «αφανίσει συνολικά ή τουλάχιστον εν μέρει τους Τούτσι της Ρουάντα ως ομάδα», έχοντας διασπείρει προπαγάνδα εναντίον τους και υποκινώντας την φυλή των Χούτου να σκοτώσουν τους Τούτσι.

Η απόφαση του δικαστηρίου, έκτασης 115 σελίδων, έκρινε ότι ο πάστορας είχε εξαναγκάσει τους Τούτσι να φύγουν από τα σπίτια τους και είχε διατάξει τους Χούτου να τα κάψουν. «Το έγκλημα για το οποίο κρίνεται ένοχος ο Φρ.Μπαζαράμπα» ανέφερε το δικαστήριο, «θα αποτελούσε φόνο ή ηθική αυτουργία σε φόνο» εάν ήταν μέρος της γενοκτονίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: