Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Εκλογικά σενάρια εν μέσω οργής για διαφθορά

Σε φάση έντονης ρευστότητας έχει εισέλθει το πολιτικό σκηνικό, υπό το βάρος της μεγάλης οικονομικής στενωπού και του γενικευμένου αισθήματος διαφθοράς. Οι δυσχέρειες υλοποίησης του μνημονίου με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αλλά και η τριετής λιτότητα που έχει προαναγγελθεί πυροδοτούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο σενάρια πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, η κεντροδεξιά παράταξη είναι επί της ουσίας τριχοτομημένη, καθώς, πέραν της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, είναι θέμα χρόνου η ίδρυση νέου κόμματος από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στη δημιουργία ενός ακόμη πολιτικού σχηματισμού οδηγεί η διάσπαση του ΣΥΝ.
Οι εξελίξεις αυτές συντελούνται εν μέσω πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος εξαιτίας της διαφθοράς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή», το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ στο ερώτημα για τη διαφθορά ανά επαγγελματική ομάδα, οι πολιτικοί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 94%. Επίσης, το 89% εκτιμά πως οι κυβερνήσεις εξαρτώνται από τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ σε επίπεδο κυβερνώντων η αίσθηση της διαφθοράς είναι διάχυτη, αφού το 78% αποδέχεται την άποψη ότι «στην κυβέρνηση αρκετοί ή και όλοι είναι διεφθαρμένοι». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: