Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010



Βαριές ποινές επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε 28 από τους συνολικά 41 κατηγορούμενους για την λεγόμενη υπόθεση των Ζωνιανών, μετά από σχεδόν ενός έτους διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Δικαιοσύνη μετά την αιματηρή ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι αυτοκινήτων με αστυνομικούς και Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2007 κοντά στην είσοδο των Ζωνιανών, όπου δέχθηκαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Ο τραγουδιστής που ήθελε να γίνει Γκρέις Κέλι

Ο Μίκα είναι το μόνο αγόρι που ομολογεί πως θα ήθελε να γίνει Γκρέις Κέλι! Ο γνωστός τραγουδιστής με την ιδιαίτερη φωνή και τις μουσικές επιτυχίες δηλώνει ντροπαλός, παρά το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που τόλμησε να τραγουδήσει «προσπαθώ να είμαι σαν την Γκρέις»!

Ο 26χρονος τραγουδιστής έγινε διεθνώς γνωστός πριν από τρία χρόνια με το κομμάτι που φέρει το όνομα της πριγκίπισσας του Μονακό. Παρά την «πρόκληση», υποστηρίζει πως είναι πολύ ντροπαλός και συνεσταλμένος άνθρωπος. Πολλοί τον έχουν παρομοιάσει με τον Φρέντι Μέρκιουρι και τον Ντείβιντ Μπόουι. Ο ίδιος όμως λέει πως απλώς είναι ο εαυτός του.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

 Στις 10 Μαΐου ο νέος κύκλος μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά από τον Μάιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου.


Στον 11ο κατά σειρά κύκλο διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και καταξιωμένοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς και πεζογράφοι θα διδάξουν: κοσμολογία, ελληνική οικονομία, ελληνική πεζογραφία, νεοελληνικό θέατρο και εκκλησιαστική τέχνη.
Πληροφορίες: 210-3253989, 210-3244538
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή

Με απώλειες σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή, ενώ οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν της πτώσης. Υποχώρηση και στη Νέα Υόρκη, όπου και εκεί οι χρηματοπιστωτικές βρέθηκαν στο κόκκινο μαζί με τις εταιρείες ενέργειας.

Στην Ευρώπη, τα εταιρικά αποτελέσματα της Barclays για το πρώτο τρίμηνο φαίνεται ότι έριξαν και τις μετοχών αρκετών άλλων τραπεζικών: Credit Agricole,Credit SuisseDeutsche BankHSBC, RBS, Societe Generale, Unicredit, Lloyds, Commerzbank, Deutsche Bank.
Στο κλίμα για τις χρηματοπιστωτικές εκτιμάται ότι συνέβαλαν και οι εξελίξεις της έρευνας για την Goldman Sachs, η οποία συνεχίζεται, και μεταφέρθηκε βεβαίως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού: Citigroup, Bank of AmericaJPMorgan,Wells Fargo έκλεισαν επίσης με υποχώρηση. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Με το δεξί ξεκίνησε η εθνική πόλο των ανδρών τη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Εθνική επικράτησε 11-5 της ΠΓΔΜ στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου, στην πρεμιέρα του Β' ομίλου της διοργάνωσης.

Κορυφαίος της Εθνικής ο Ντόσκας που σημείωσε 4 γκολ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σλοβενία και μεθαύριο τη Γαλλία, με τις δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης να παίρνουν το εισιτήριο για τα τελικά του Ζάγκρεμπ (29 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου).
ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΕΔΩ

Με 121 γυναίκες «πήγε» ο Tiger Woods


Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι τα σεξουαλικά κατορθώματα του TigerWoods, που η γυναίκα του πρέπει να σκύβει για να μην... τρακάρει από το κέρατο! Όπως αποκαλύφθηκε, από τον σεξουλιάρη αθλητή δεν ξέφυγε ούτε η κόρη του γείτονα, γεγονός που ανέβασε τις ερωμένες του σε 121!

Πώς τα κατάφερνε με προπόνηση, αγώνες, σύζυγο και ερωμένες ένας Θεός ξέρει... Ενώ βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ, ο Woods είχε απαριθμήσει 120 ερωμένες, ξεχνώντας -ή μήπως παραλείποντας- να αναφέρει την 21χρονη γειτόνισσα.

Από το κρεβάτι του 34χρονου αθλητή του γκολφ πέρασε λοιπόν και η Raychel Coudriet, κόρη ενός γείτονα στη Florida  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Reblog this post [with Zemanta]

Ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει μεγάλο σούσουρο σε πόλη της Μακεδονίας. Οι πρωταγωνιστές της πικάντικης ιστορίας, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ερωμένη του έπαθαν απίστευτο χουνέρι όταν ο απατημένος σύζυγος έμαθε για τη σχέση τους και τους έπιασε στα πράσα! Το περιστατικό, το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό όσοι ήταν παρόντες, έγινε σε πρωτεύουσα βαλκανικής χώρας όπου βρισκόταν το παράνομο ζευγάρι στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου φρόντισε να χαρεί και τον έρωτά του.

Ο 60χρονος και η 45χρονη (η οποία εργαζόταν στο πλευρό του και ήταν το δεξί του χέρι) διατηρούσαν πολύμηνη ερωτική σχέση, την οποία κρατούσαν μυστική με νύχια και με δόντια. Και οι δύο έχουν οικογένειες και είναι πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Το γεγονός αυτό, αλλά και η θέση τους, τους έκαναν ακόμη πιο προσεκτικούς αφού ο κίνδυνος να διαρρεύσει ο δεσμός τους θα προκαλούσε σκάνδαλο μεγατόνων σε μια κλειστή κοινωνία όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλον.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πριν από μισό χρόνο η Λασκαρίνα Ζάκου από τη Θεσσαλονίκη δεν είχε ιδέα για το πώς μπορεί να ανοίξει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σήμερα μπορεί να «σερφάρει» με άνεση στο Ιντερνετ, όπου μπορεί να διαβάζει τις εφημερίδες, να βρίσκει συνταγές μαγειρικής και να ψάχνει για θεατρικές παραστάσεις. Μάλιστα, οι συμφοιτητές της την έχουν ως πρότυπο και δηλώνουν κατάπληκτοι γιατί όπως λένε, «παίζει το κομπιούτερ στα δάχτυλα».
Hackers 
Η κ. Ζάκου, καθώς και ακόμα περίπου 100 ηλικιωμένοι πρόκειται να παραλάβουν την ερχόμενη Παρασκευή τα πτυχία τους στην «Επικοινωνία και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες», μετά τα μαθήματα που παρακολούθησαν στον δήμο Εχεδώρου, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου για την Τρίτη Ηλικία. Ο θεσμός, που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, αγκαλιάστηκε από άνδρες και γυναίκες ηλικιών άνω των 60 ετών, που είτε μόνοι τους είτε με τους συντρόφους τους αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να ξεπεράσουν τις όποιες φοβίες είχαν για τις νέες τεχνολογίες.ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

21 φορο-ανατροπές στα ακίνητα


Ανατροπές στη φορολογία μεταβιβάσεων, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος που τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Με τον νέο νόμο, μεταξύ των άλλων, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 200 τετραγωνικών μέτρων χωρίς όριο αντικειμενικής αξίας για την πρώτη κατοικία, καθιερώνεται αφορολόγητο 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο, μειώνονται οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης και καταργούνται ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα τις 21 αλλαγές στη φορολογία μεταβιβάσεων, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών ακινήτων, όπως κοινοποιήθηκαν στις εφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. 



Πέρασαν ήδη σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από την κατάρρευση της Britney Spears και εκείνη συνεχίζει να βρίσκεται υπό την αυστηρή επιτήρηση του πατέρα της.

Ο οποίος είναι πραγματικός κέρβερος. Δεν την αφήνει να κάνει ρούπι χωρίς πρώτα να της δώσει την άδειά του.

Τελευταία μάλιστα τα έχει πάρει άγρια με την κακή συνήθεια της κόρης του να μη φοράει εσώρουχα και να βγαίνει έξω με τους παπαράτσι να τη φωτογραφίζουν με το στήθος της να διαγράφεται μέσα από τα μπλουζάκια της.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΠΡΙΤΝΕΙ

Reblog this post [with Zemanta]

Σφακιανάκης: «δεν θα συνεργαζόμουν με την Βίσση»


Στα πρόθυρα μιας νέας κόντρας φαίνεται πως είναι η showbizμετά τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη ότι δεν θα συνεργαζόταν με την Άννα Βίσση. «Έχω άλλη αντίληψη», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής που μετρά συνεργασίες με «μεγάλα» ονόματα όπως η Καίτη Γαρμπή και ο Χρήστος Δάντης, καθώς και η Δέσποινα Βανδή και η Πέγκυ Ζήνα στα πρώτα τους βήματα.

«Τις συνεργασίες που κάνω τις έχω δείξει μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Εγώ θέλω να έχω κατά κάποιον τρόπο τον έλεγχο, ώστε το πρόγραμμα να έχει την ταυτότητά μου», δήλωσε ο Νότης σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εκπομπή «Super Star» και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Βίσση.   ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Οριστικά στη φυλακή ο Χρήστος Ψωμόπουλος


Μόλις χθες γράφτηκε  στο star.gr ότι ο «ναύτης» Χρήστος Ψωμόπουλος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου, αφού ποινικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 10 μηνών. Κι ενώ περιμέναμε να εξαγοράσει την ποινή του, το Εφετείο απέρριψε την αίτησή του και ο πρώην αγαπημένος της Βίσση και της Τζούλιας είναι πλέον κρατούμενος.

Ο Χρήστος Ψωμόπουλος μπήκε στις στρατιωτικές φυλακές, καθώς η ποινή εναντίον του εκκρεμούσε πριν μπει στο ναυτικό. Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τον αδερφό του, Δημήτρη, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών και 5 μηνών.

Τα δύο αδέρφια δεν μαλλιοτραβήχτηκαν με την Τζούλια Αλεξανδράτου, ούτε δάγκωσαν κανένα αυτί... Είχαν καταδικαστεί μετά από αντιδικία με επιχειρηματία, που το 2000τους κατηγόρησε ότι αγόρασαν ηχοσύστημα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ και τον πλήρωσαν με... ακάλυπτες επιταγές! VIDEO KAI ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Αντίστροφη μέτρηση για το πακέτο βοήθειας και νέων μέτρων

Οριστικοποιείται μέσα στις επόμενες ώρες η δέσμη μέτρων λιτότητας που ζητεί η τρόικα Ε.Ε, Ε.Κ.Τ. και ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup –μέσω τηλεδιάσκεψης- προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία. «Αναγκαία για την εθνική επιβίωση» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρωθυπουργός, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ζητούσε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 

Ο Γ. Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, ζήτησε συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία με την τρόικα, ενώ ζήτησε να συγκληθεί στη συνέχεια και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αποδεχόμενος το αίτημα του προέδρου της ΝΔ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Reblog this post [with Zemanta]

"Πληρώνω την αποκάλυψη του σκανδάλου Βατοπεδίου" λέει ο Κοντομηνάς

"Πληρώνω την αποκάλυψη του σκανδάλου Βατοπεδίου" λέει ο Κοντομηνάς σε ανακοίνωσή του αφού έγινε γνωστό ότι με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες επενδυτών από τη Νότιο Αφρική σύμφωνα με τις οποίες εξαπατήθηκαν μέσω επενδυτικών συμβούλων.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Κοντομηνάς είναι υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Μεγάλη δημοσιογραφική καμπάνια είχε κάνει ο Γ. Κουρής με την ΑΥΡΙΑΝΗ που είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για τον Κοντομηνά. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Νέα κατάληψη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων από αντιεξουσιαστές!


Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων πραγματοποιεί εδώ και λίγη ώρα ομάδα περίπου 100 αντεξουσιαστών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Οι αντιεξουσιατές μάλιστα κάνουν την δική τους εκπομπή στο σταθμό,ζητώντας την μαζική παρουσία του κόσμου στην αυριανή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων,μοιράζουν στους περαστικούς φυλλάδιο με τα αιτήματά τους, ενώ έχουν κρεμάσει και πανό στην είσοδο του κτιρίου.Να θυμίσουμε πως κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί και την προηγούμενη Παρασκευή!


Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε «γλυκιά» ήττα στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ με 2-1 στην παράταση, όμως προκρίθηκε στον τελικό με το εκτός έδρας γκολ, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στην Ισπανία. Στις 12 Μαΐου στο «Νορντμπάνκ Αρένα», θα αντιμετωπίσει τη Φούλαμ που απέκλεισε το Αμβούργο επικρατώντας με 2-1 στο Λονδίνο.

Στη φωτό ο Ντιέγκο Φορλάν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε σε βάρος της Λίβερπουλ και έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

«...Δύο 14χρονα αγόρια, ο ένας ήταν ο Πάνος Γεραμάνης, παρακολουθούσαν από τη μάντρα τον σολίστα Γιώργο Ζαμπέτα να ρίχνει τις πενιές του στο πανηγύρι του χωριού τους…»

Λίγο αργότερα ο μετρ μύησε τον Πάνο στην τέχνη του μπουζουκιού:
«…Το μπουζούκι, φιλαράκο, στην αρχή θέλει χάδια. Σαν τη γυναίκα. Το μπουζούκι είναι άνθρωπος, θέλει να το κουβεντιάζεις. Το έχω μαζί μου και του λέω όσα μου συμβαίνουν. Κι εκείνο πάλι μου λέει τα δικά του. Ετσι είναι. Με σακουλεύτηκες;»
«Σ’ αρέσει, ρε μαγκάκι, η φωνή μου;» τον ρώτησε ο Ζαμπέτας.

«…Του αποκρίθηκα ένα ξερό “ναι”, που μάλλον δεν τον ικανοποίησε και έτσι με ξαναρώτησε: “Το λες αλήθεια, το πιστεύεις;”. Μου αρέσει πάρα πολύ η φωνή σας, απάντησα. Το λέω ειλικρινά. Τραγουδάτε θαυμάσια και μπορείτε να τα πείτε και σε δίσκο όπως τα λέτε εδώ τώρα. Γιατί μόνο ο Μητσάκης, ο Τσιτσάνης και ο Τατασόπουλος να τραγουδούν δικά τους τραγούδια;»

Τα χνάρια της ζωής του Πάνου Γεραμάνη «Σε δρόμους λαϊκούς» ακολούθησε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Βασίλης Καρδάσης. Μια ονειρική διαδρομή ενός δημοσιογράφου που «σήκωσε πάνω του όλο το βάρος της διάσωσης αυτού του θησαυρού, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, με το πάθος ιεροφάντη», όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς», που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις εκδόσεις Αγκυρα.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το πρώτο ραντεβού με τους ιθύνοντες του καναλιού του Μπουρναζίου έγινε και η Φαίη Σκορδά τους έβαλε στον «πάγο» μέχρι την Παρασκευή! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η παρουσιάστρια του «Πολύ μπλα μπλα» βρέθηκε με τους επιτελείς του Alter, από τους οποίους δέχτηκε πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου της για ένα ακόμη έτος! Ωστόσο, η Φαίη τους ζήτησε χρόνο προκειμένου να σκεφτεί και να τους απαντήσει σε λίγες μέρες!

Σε συνομιλία που είχε με τον Γ. Παπαδάκη στον ΅αέρα΅΅ της εκπομπής της και απαντώντας σε σχετική ερώτησή του η Φαίη είπε ΅εγώ θέλω να μείνω εδώ πολλά χρόνια΅πετώντας το μπαλάκι στη Διοίκηση του σταθμού. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ


Πριν από λίγο καιρό το star.gr σας είχε μεταφέρει τις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν ότι ο Παναγιώτης Μπουγιούρης δε θα συνεχίσει στον τρίτο κύκλο του πολύ επιτυχημένου σήριαλ του MEGA «Τα Μυστικά της Εδέμ».

Ο ίδιος ο ηθοποιός, είχε χαρακτηρίσει τότε τις φήμες «Ράδιο Αρβύλα», τονίζοντας ότι έχει ήδη συμφωνήσει για τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο της σειράς και ότι οι σχέσεις του με τους σεναριογράφους Έλενα Ακρίτα και Γιώργο Κυρίτση είναι άριστες.

Σύμφωνα όμως με αποκλειστικό ρεπορτάζ του περιοδικού TV Zapping η ατμόσφαιρα στα γυρίσματα δεν είναι και τόσο ειδυλλιακή. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

 Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει τα μέτρα, λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Τα όποια μέτρα κριθούν ως απολύτως αναγκαία δεν είναι στο χέρι μας να τα πάρουμε ή όχι. Έχουμε άλλο δρόμο ή δεν έχουμε, είναι το ερώτημα. Η ΝΔ πρέπει να τα στηρίξει κατά τον ίδιο τρόπο που τα στηρίζει η κυβέρνηση. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα» δήλωσε στο Mega ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι πλέουμε όλοι μας στο ίδιο καράβι» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει εθνική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. «Αδυναμία μας είναι ο πολύς εγωισμός» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «το δικαίωμα της ανευθυνότητας δεν το έχει κανένας» και πρέπει, όπως είπε, να δούμε το πρόβλημα το ίδιο υπεύθυνα όπως το βλέπει η κυβέρνηση». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Εκανε την πορνοσταρ σάκο του μποξ

Ηταν βαρύ το χέρι του. Θύμα, η Τζένα Τζέιμσον, η πιο διάσημη πορνοστάρ σε όλο τον κόσμο. Η αποκαλούμενη και «βασίλισσα του πορνό» κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον άντρα της Τίτο Ορτίς, ο οποίος είναι επαγγελματίας παλαιστής.

Ο Τίτο την έδειρε τόσο βάναυσα που ο συνταξιούχος σερίφης, πατέρας της, έσπευσε να καλέσει την αστυνομία. Η 36χρονη Τζένα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της της επιτέθηκε και την τραυμάτισε. Εκείνοι, παρά το γεγονός ότι ο δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τον συνέλαβαν. Λίγο αργότερα η παθούσα, φορώντας κολάρο στον λαιμό, κατήγγειλε το συμβάν και στην ιστοσελίδα Tmz του Χόλιγουντ, δηλώνοντας ότι δέχτηκε επίθεση με κλοτσιές και χτυπήματα από τον άντρα της, στη διάρκεια καβγά τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είπε κάτι που πρόσβαλε τον Τίτο κι εκείνος έξαλλος της επιτέθηκε.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές

Την πρόθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν την Πέμπτη οι καθηγητές. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δ.Πεππές, «δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί».

Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πενταπλάσια από ό,τι πιστευόταν η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Πολύ χειρότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί αποδεικνύεται η διαρροή πετρελαίου από τη βυθισμένη εξέδρα άντλησης στα ανοιχτά της Λουιζιάνας, γεγονός που εντείνει τους φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού. Η κηλίδα αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή στο ευαίσθητο στο δέλτα του Μισισιπή.
Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι από την υποβρύχια γεώτρηση της εξέδρας, που βυθίστηκε την περασμένη Πέμπτη, διαρρέουν περίπου 1.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, η Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι η διαρροή από το βυθό φτάνει τα 5.000 βαρέλια.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει «κάθε διαθέσιμο πόρο» για τη διαχείριση της κρίσης, επισημαίνοντας όμως ότι η εταιρεία BP, η οποία μίσθωνε την πλατφόρμα, «είναι τελικά υπεύθυνη για την κάλυψη του κόστους».ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Lady Gaga και Ντομινίκ Στρος-Καν στις 100 σημαίνουσες προσωπικότητες του Time

Τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αναδεικνύει τον ηγέτη με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το αμερικανικό περιοδικό Time στη λίστα του με τις σημαίνουσες προσωπικότητες του 2010.

Τρεις θέσεις παρακάτω είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και λίγο πιο μετά και ο -πασίγνωστος πλέον σε εμάς- Ντομινίκ Στρος-Καν του ΔΝΤ.
Η λίστα χωρίζεται στις κατηγορίες «ηγέτες», «ήρωες», «καλλιτέχνες» και «στοχαστές». Για να δικαιολογήσει την απόφαση του να θέσει τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην πρώτη θέση των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον Κόσμο, το Time δημοσιεύει ένα σχόλιο του αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ: «Αυτό που ο Λούλα θέλει για τη Βραζιλία είναι αυτό που έχουμε εμείς συνηθίσει να αποκαλούμε αμερικανικό όνειρο».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010


Έντονες αντιδράσεις στο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης και της Ε.Ε. υπάρχουν από τα συνδικάτα. Με δήλωσή τους ο Γ.Γαβρίλης, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, και ο Ηλ.Βρεττάκος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης επισημαίνουν:
«Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ σφαγιάζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας για το κεφάλαιο και τις αγορές. Καταργούν τον 14ο και 13ο μισθό στο Δημόσιο καθώς και την 14η και 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, παγώνουν τους μισθούς του Δημοσίου για τα επόμενα 3 χρόνια, προωθούν την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τους μετατρέπουν σε επίδομα παραγωγικότητας, καταργούν τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, αυξάνουν εκ νέου το ΦΠΑ και το φόρο στα καύσιμα, αυξάνουν το ποσοστό των απολύσεων στο 4% στον Ιδιωτικό τομέα, περιορίζουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα.
»Τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση.
»Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγούν στο δρόμο »αναφέρουν και καλούν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν σήμερα, Πέμπτη, στις 7:30μμ στο υπουργείο Οικονομικών, στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, για να δώσουμε την πρώτη απάντηση΅.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ