Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Οι Έλληνες έχουν αποσύρει 65 δισ. ευρώ από τις τράπεζες

Περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες, προκειμένου να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών από τα 65 δισ. ευρώ μόνο τα 16 δισ. ευρώ, έχουν πάει επισήμως με εμβάσματα στο εξωτερικό και από αυτά μόνο το 10% έχουν πάει στην Ελβετία. Τα υπόλοιπα 45 δισ., όπως εξήγησε, εν μέρει έχουν μετατραπεί σε δαπάνη.

Αναφερόμενος στην μείωση των καταθέσεων των Ελλήνων στις τράπεζες, είπε, πως οι καταθέσεις που έφυγαν δεν ανήκουν μόνο σε μεγαλοκαταθέτες αλλά και σε πολίτες που τις μετέτρεψαν σε χρήματα για να πληρωθούν οφειλές στο Δημόσιο ή εργαζόμενοι επιχειρήσεων.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: