Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς φάρμακα μένουν ΙΚΑ και στρατιωτικά νοσοκομεία

Εντονος είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα το ΙΚΑ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς τα χρέη τους προς τη φαρμακοβιομηχανία υπερβαίνουν το ποσό των 440 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προειδοποιούν πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, κινδυνεύει η ομαλή τροφοδοσία του ΙΚΑ και των στρατιωτικών νοσοκομείων σε φάρμακα.

Οπως καταγγέλουν, το ΙΚΑ έχει κηρύξει άτυπα στάση πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΣΦΕΕ τα συσσωρευμένα χρέη του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι 343,5 εκατ. ευρώ. Το 2011 το Ίδρυμα αγόρασε φάρμακα αξίας 313 εκατ. ευρώ. «Με άλλα λόγια, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν έχουν εισπράξει οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν σε χρονική περίοδο άνω του ενός έτους», σημειώνουν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: