Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Προσχηματική η μετατροπή του «γραφείου συναντήσεων» του ENISA στην Αθήνα, σε επιχειρησιακό γραφείο

European Network and Information Security Agency
Image via Wikipedia
Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το 2003, η Ελλάδα εξασφάλισε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς αναγνωρίστηκε ο πρωτοποριακός ρόλος του ΙΤΕ του πανεπιστημίου Κρήτης, στην έρευνα και την τεχνολογία αιχμής. Η σημασία του ENISA για την Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως σημαντική, εξαιτίας της αυξανόμενης σημασίας της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά Κράτη Μέλη, εκμεταλλευόμενα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, επιχειρούν να απομακρύνουν τον Οργανισμό από την έδρα του. Με αβάσιμα επιχειρήματα που προσβάλλουν τόσο τη Κρήτη, όσο και τη χώρα μας, επιχειρηματολογούν περί ακαταλληλότητας της έδρας του ENISA, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες λειτουργίας του Οργανισμού έχουν αρμοδίως αναγνωριστεί και το κόστος λειτουργίας είναι το χαμηλότερο κατά μέσο όρο, χάρη στη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελληνικής Πολιτείας. Επιπλέον, από το 2007, η Ελλάδα καλύπτει τις δαπάνες στέγασης του Οργανισμού, με την ταυτόχρονη ολοκλήρωση του νέου κτιρίου που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και από το 2009 καλύπτεται, πέρα των συμβατικών υποχρεώσεων, και το κόστος του ενοικίου «γραφείου συναντήσεων» (bureau de passage) του Οργανισμού στην Αθήνα. Τέλος, βάσει της Συμφωνίας Έδρας του Οργανισμού, λειτουργεί στο Ηράκλειο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας που προσφέρει στα παιδιά των εργαζομένων του Οργανισμού την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: