Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Liberation: Η ΕΕ απείλησε την Ελλάδα με τη χαριστική βολή

Αποκάλυψη-σοκ κάνει στο σημερινό της φύλλο ρεπορτάζ στην γαλλική εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο την Δευτέρα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ οι ηγέτες της ΕΕ απείλησαν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Η κεντρική ιδέα που επεξεργάζεται το ρεπορτάζ του J. Quatremer είναι τι θα γινόταν εάν η ευρωζώνη παρατούσε την Ελλάδα στην τύχη της. Σύμφωνα με το συντάκτη «το ερώτημα τέθηκε στα παρασκήνια της Συνόδου».

Στο μέτρο που η Αθήνα δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης, όλο και περισσότερα κράτη μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Φινλανδία ή η Ολλανδία αναρωτιούνται αν θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν το λογαριασμό: μετά τα 110 δις που έχουν πληρώσει από το Μάϊο του 2010 η ευρωζώνη θα πρέπει να πληρώσει μια νέα βοήθεια 130 δις εκ των οποίων τα 90 μέχρι το τέλος Μαρτίου ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία του τραπεζικού τομέα και τη στάση πληρωμών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: