Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Κλαμπ πολύγαμων!

 Στη Μαλαισία, μια κατ’ εξοχήν μουσουλμανική χώρα όπου, αν και η πολυγαμία επιτρέπεται δεν είναι πολύ διαδεδομένη, δημιουργήθηκε προσφάτως «Κλαμπ Πολύγαμων». Ομως, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του κλαμπ διακηρύσσουν ότι θέλουν να βοηθήσουν τις γυναίκες που είναι ακόμη ανύπαντρες ή έχουν μείνει μόνες να δημιουργήσουν οικογένεια, φεμινίστριες, πολιτικοί και ιμάμης έχουν βγει στους δρόμους για να το κλείσουν.

Παρά τις αντιδράσεις ωστόσο, το κλαμπ αποκτά όλο και περισσότερα μέλη, ακόμη και εκτός συνόρων, αφού έχει επεκταθεί στην Ινδονησία, στην Αυστραλία, στην Ταϊλάνδη, στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Τα μέλη είναι πάνω από 1.000 και υπάρχει αυξητική τάση. Πρόεδρος του Κλαμπ Πολύγαμων Μαλαισίας δεν είναι ένα οποιαδήποτε άτομο. Είναι η 54χρονη Χατιτζάκ Αάμ, πρώτη σύζυγος (μία από τις τέσσερις που έχουν συνολικά γεννήσει 37 παιδιά) του Μοχάμεντ Ασάαρι, του «προφήτη-επιχειρηματία», το όνομα του οποίου είναι από τα πιο συζητημένα στη Μαλαισία.

Ιδρυτής το 1968 της σέκτας «Al Arquam», το 1994 καταδικάστηκε ως αιρετικός και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον επιχειρηματικό του όμιλο αφού φυλακίστηκε. Μετά από δύο χρόνια ωστόσο αποφυλακίστηκε αφού προηγουμένως αρνήθηκε επίσημα ότι είχε προφητική αποστολή. Η πολυεθνική της οικογένειας Ασάαρι «Global Ikhwan», που πλέον διοικείται από την πρώτη σύζυγο και τον 40χρονο γιο του, ελέγχει φαρμακεία, κλινικές, πρακτορεία ταξιδιών, διαφημιστικές, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ και έχει τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πολυεθνική, χιλιάδες άτομα οπαδοί του ιδρυτή του ομίλου «Global Ikhwan» προσφέρουν εθελοντική δωρεάν εργασία και είναι φορές που δίνουν και τις οικονομίες τους στον Μοχάμεντ Ασάαρι, τον οποίο αποκαλούν «Αμπούγια» (πατέρα μας). Ο «προφήτης» υποστηρίζει ότι μιλάει στον Αλλάχ, ότι μπορεί να ζωντανέψει νεκρούς ή να ρίξει αεροπλάνα δείχνοντάς τα με το δάχτυλό του. Είναι ορκισμένος εχθρός χριστιανών και Εβραίων, κηρύσσει την κατωτερότητα των γυναικών και τις υποχρεώνει να φορούν κελεμπία και μαντίλα. Οι αρχές της Μαλαισίας μετά την ίδρυση του κλαμπ υποπτεύονται ότι ο Μοχάμεντ Ασάαρι, με τη βοήθεια της οικογένειάς του επιχειρεί την αναδημιουργία μιας παράνομης οργάνωσης.  ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: