Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Gaultier’s Avatar

Από τον πολιτισμό των Αζτέκων και την ταινία “Avatar” εμπνεύστηκε ο Jean Paul Gaultier τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010 που παρουσίασε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Με στοιχεία όπως το τυρκουάζ του βασιλιά Moctezuma σε μοντέρνους κορσέδες, τα χτενίσματα με πολλαπλές κοτσίδες όπως των Narvi, τα tattoos όπως αυτά που φτιάχνουν φυλές του Αμαζόνιου και τα τροπικά μοτίβα της ζούγκλας στα ρούχα, το «άτακτο παιδί» της μόδας έκανε εκτεταμένη αναφορά στην υπερπαραγωγή του James Cameron.
Παράλληλα δημιούργησε ατμόσφαιρα μεξικανικής φιέστας με τα μοντέλα να φορούν τεράστια sombreros, ρούχα που θύμιζαν την πανοπλία των conquistadors και χειροποίητες μπότες των cowboys. Ακόμα και η μουσική ήταν μεξικάνικη. Τραγουδούσαν η περουβιανή σοπράνο Yma Sumac και ο βετεράνος τραγουδιστής της salsa, Luis Marino. Άλλα στοιχεία της συλλογής ήταν τα τζην με ασημένια καρφάκια, τα φορέματα με φτερά στη φούστα και μπούστο-σουτιέν, οι τουαλέτες με πλέξη βασισμένη στην παραδοσιακή καλαθοπλεκτική, τα εντυπωσιακά κοσμήματα σε φωτεινές αποχρώσεις, τα διακοσμητικά μαλλιών και οι τσάντες από φύλλα φοινικιάς. Το show ολοκληρώθηκε με μια όμορφη ερμηνεία της Arielle Dombasle, ντυμένης με ένα κορσέ στο χρώμα της καυτής πιπεριάς και κρινολίνο.
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: