Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Κούφιο … το χρυσό κύπελλο του Μουντιάλ

Το τρόπαιο της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αν ήταν από συμπαγή χρυσό θα έπρεπε να ζυγίζει τουλάχιστον 70 κιλά… Ο καθηγητής χημείας Μάρτιν Πολιάκοφ του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ, σύμφωνα με το BBC υπολόγισε ότι το πολυπόθητο τρόπαιο ύψους 36 εκατοστών   θα ζύγιζε όσο ένας ενήλικος… « Ο χρυσός είναι πολύ βαρύς. Είναι ένα από τα πυκνότερα μέταλλα που υπάρχει».

 H FIFA υποστηρίζει ότι το τρόπαιο δεν είναι κούφιο, αποτελείται από συμπαγή χρυσό 18 καρατίων και ζυγίζει μόνο 6,17 κιλά. Η αλήθεια των δηλώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί επειδή το αυθεντικό κύπελλο το κρατά στα γραφεία της η FIFA κατά την χρονική περίοδο ανάμεσα σε δύο Παγκόσμια κύπελλα Ποδοσφαίρου.

 Είναι αδύνατο οι ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν με το κύπελλο στα χέρια, κατά την άποψη του κ. Πολιάκοφ ενώ το κύπελο που απονέμεται στον νικητή ανά τετραετία είναι ένα επίχρυσο αντίγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: