Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γεν. Λυκείου Αθηνών

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών η οποία συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (www.euso.dcu.ie) που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία από τις 10 έως και τις 16 Απριλίου 2011, με την υποστήριξη της WIND.

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε αφού τα παιδιά σημείωσαν την 3η υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη στον εργαστηριακό διαγωνισμό στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με στόχο:
την προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) την ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή που απαιτούν πειραματική πρακτική στο σχολικό εργαστήριο επιστημών.

Τα παιδιά εκπροσώπησαν τη χώρα μας αφού προηγουμένως διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπεύθυνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ΠΑΝΕΚΦΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στην Ολυμπιάδα, συμμετείχαν 40 ομάδες από 20 χώρες και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εξαιρετική ομάδα της Ουγγαρίας. Το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών ανανεώθηκε για το 2012 όπου τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Λιθουανία. Στη χώρα μας η αντίστοιχη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το 2014. 

Στη φωτογραφία: Οι μαθητές, Αναστασία Σεραφειμίδη Β' Λυκείου, Φαίδων Ανδριόπουλος Α' Λυκείου, Αντώνης Καρτέρης Β' Λυκείου με τους καθηγητές δρ. Αλέξανδρο Κατέρη, Μέντορα Φυσικής και Δρ. Αναστασία Μυλωνά, Μέντορα Χημείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: