Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Νέες ελπίδες στο ALTER: Επέστρεψαν οι τράπεζες

Με επίσημη ανακοίνωσή του o Alter ενημερώνει πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες Τράπεζες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνια με το fund της Argo Capital Μanagement.

Κι ενώ όλοι μιλούσαν για προδιαγεγραμμένο τέλος, μια θετική προοπτική φαίνεται να εμφανίζεται στην υπόθεση Alter. Oι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Argo Capital Management συνεχίζονται και ίσως τελικά να υπάρξει κάποια λύση.

Σε σχετική επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως "η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." με δ.τ. CHANNEL κατόπιν επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της σχετικά με την είσοδο fund υπό την διαχείρισιν της ARGO CAPITAL MANAGEMENT LTD στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων προς αυτήν, από την έκβαση των οποίων εξαρτάται τυχόν συμφωνία με το νέο επενδυτή. Η εταιρεία θα προβεί άμεσα σε ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων".

Ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κώστας Γιαννίκος σε επαφή του με διαφημιστικές εταιρείες, ανέφερε πως η Τράπεζα Πειραιώς άλλαξε την στάση της και ως εκ τούτου ξανάρχισαν από την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις όλων των τραπεζών με το Argo για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εκτιμάται πως τα χρέη του σταθμού προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 5ΟΟ εκατ. ευρώ, με το κανάλι να εμφανίζει το μεγαλύτερο δανειακό άνοιγμα προς την Πειραιώς, ενώ σημαντικές είναι και οι υποχρεώσεις προς την Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου που διαθέτει το 5% τηςΕλεύθερης Τηλεόρασης. Μικρότερο είναι το χρέος προς την Alpha Bank, την Αγροτική και την Εθνική Τράπεζα.

Σε πρώτη φάση, τα 5 πιστωτικά ιδρύματα, με κύριο λόγο την άρνηση της Πειραιώς, αρνήθηκαν να προσυπογράψουν το σχέδιο διάσωσης του καναλιού που έχει φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το επενδυτικό κυπριακό fund Argo Capital Investment του Ανδρέα Ριαλά. Σε αυτό, βασική σκέψη είναι η μετοχοποίηση των χρεών του σταθμού και ο εκ νέου δανεισμός τους, με τους διαχειριστές της Argo Capital να έχουν προτείνει στην ουσία να επενδύσουν 15 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 4 εκατ. ευρώ θα κληθούν να βάλουν στο ταμείο οι νυν μέτοχοι. Από τις τράπεζες ζητούν καταβολή 35 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης, μετοχοποίηση χρεών για το 60% των οφειλών, ενώ για το υπόλοιπο 40% των χρεών που αντιστοιχούν σε επιταγές διαφημιστικών, ζητούν έναρξη διαδικασίας διακανονισμού.

Η αλλαγή της στάσης της Πειραιώς είχε σαν αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, να ξεκινήσουν εκ νέου οι επαφές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού, από την οποία αναμένεται να προκύψουν περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα .
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: