Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εκλεψαν laptop από το...ΣΔΟΕ

My BenQ Joybook 8100 showing the Dutch BenQ ar...Image via WikipediaΠαρά τα μέτρα ασφαλείας, τις κάμερες εσωτερικού κυκλώματος που διαθέτει το πλέον καλά φρουρούμενο κτίριο στην οδό Πειραιώς, αυτό που στεγάζει τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, έκαναν φτερά από, μεταλλικό ντουλάπι του 4ου ορόφου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένα... laptop.

Το laptop ανήκε σε γυναίκα ελεγκτή και ήταν ένα από αυτά που δόθηκαν στους «ράμπο»του ΣΔΟΕ για επί τόπου έλεγχο των φορολογικών παραβάσεων.

Η κλοπή ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από το ΣΔΟΕ έφερε τα πάνω κάτω στην υπηρεσία, αφού ήδη διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ανέλαβαν την διεξαγωγή ανακρίσεων και το αστυνομικό τμήμα Ταύρου και αποφασίστηκε να αλλάξουν ριζικά τα μέτρα ασφαλείας φρούρησης του κτιρίου. Ενημερώθηκε, επίσης και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ι. Καπελέρης.

Oπως  πληροφορείται «Το Βήμα», επισήμως το ΣΔΟΕ επιχειρεί να καθησυχάσει για την κλοπή και ανώτατοι υπάλληλοι έλεγαν ότι δεν περιείχε φορολογικά στοιχεία, παρά μόνον προσωπικές σημειώσεις της υπαλλήλου που το είχε χρεωθεί. Και αυτό επειδή το συγκεκριμένο laptop δεν είχε συνδεθεί ακόμα online με την υπηρεσία.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο απλό, αφού το laptop φυλασσόταν σε ντουλάπι στον 4ο όροφο και ο δράστης ή οι δράστες, παραβίασαν την κλειδαριά, έσπασαν το τζάμι, πήραν τον laptop και εξαφανίσθηκαν, χωρίς ακόμα κανείς να γνωρίζει τον λόγο.
«Το Βήμα»
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: