Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Βομβαρδισμένο» τοπίο το Σύνταγμα

«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει το Σύνταγμα, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα έξω από τη Βουλή, με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους ήταν αποπνικτική λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500 διαδηλωτές να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έκανε απρόκλητη χρήση χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά, καθώς και για απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος πολιτών.
Το ΕΚΑΒ, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το Σύνταγμα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένα άτομο στο «Σωτηρία».

Έχουν επίσης τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία, 31 αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 16 συλλήψεις και 43 προσαγωγές.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των κουκουλοφόρων συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα να είναι καλυμμένοι από πέτρες, μάρμαρα, καρέκλες και δοκάρια. Εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: