Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Καμίνης: Σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων από τον δήμο

Τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων από τον δήμο θα πρέπει να μεθοδεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και για τον λόγο αυτό ζητάει από την κυβέρνηση ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων, ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη, να ζητήσουν τη συνδρομή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα.
«Πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας» είπε ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας.
Η πρόταση του δημάρχου έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.
Να σημειωθεί ότι από τον δήμο Αθηναίων αποχωρούν συστηματικά συμβασιούχοι απ' όλους τους τομείς. Ήδη τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν 550 εργαζόμενοι, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: