Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα! - Στάχτη 80.000 στρέμματα σε Έβρο και Αρκαδία

- Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Αρκαδία, Ζάκυνθο, Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία
- Απειλήθηκαν χωριά και οι φυλακές Μαλανδρίνου χθες - Χωρίς ρεύμα χωριά στην Τρίπολη
- Συνεχίζονται οι δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο και την Αρκαδία ενώ μαίνονται πυρκαγιές και σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα. Όλες κατακαίνε δάσος ενώ οι άνεμοι ξαναφουντώνουν δυσκολεύοντας πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία στον Έβρο έχουν καεί 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες μετά από 70 ώρες πυρκαγιάς.Τα μέτωπα τη φωτιάς εκτείνονται μεταξύ των τοποθεσιών, Κοίλα, Διπόταμος (υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης) και νοτίως της Λευκίμης Σουφλίου, χωρίς προς το παρόν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύσεις από το εξωτερικό

Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.

Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.

Ελεύθερος με εγγύηση ο υπεύθυνος της τραγωδίας


Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, απ’ όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του.Ο αγρότης που κατάγεται από τη Ρούσα Έβρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση 3.000 ευρώ.

Από το πρωί ολόκληρη η περιοχή του Έβρου, έχει δείκτη υψηλής επικινδυνότητας τέσσερα, με συνέπεια να έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: