Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Υπ. Παιδείας: Παραπλανητική και παράνομη διαφήμιση ΙΕΚ Δομή - Athenian

Παραπλανητική και παράνομη χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τη διαφήμιση των ΙΕΚ ΔΟΜΗ και του Athenian College, σύμφωνα με την οποία χορηγείται Bachelor χορηγείται στους αποφοίτους του ΙΕΚ στους εγγραφόμενους εφέτος.

Ήδη τα ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το Athenian College έχουν κληθεί εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας από την Τρίτη να αποσύρουν αμέσως την επίμαχη διαφήμιση.

Όπως σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας, όπως άλλωστε θα γίνει και για κάθε άλλο ανάλογο φορέα που θα προβεί σε παράνομη διαφήμιση.

Η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στο Athenian College, όχι μόνο ζήτησε την απόσυρση της διαφήμισης, αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον Τύπο σαφών και πλήρων διευκρινίσεων.

Η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει εντολή στον γγ. του υπουργείου Ε. Μπάκα να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των ΙΕΚ, καθώς και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος εφημερίδας για το ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Επίσης έχει δώσει εντολή στο ΕΚΕΠΙΣ να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των Κολεγίων.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της, η διαφήμιση που αναφέρεται ταυτοχρόνως στο ΙΕΚ Δομή και στο ΚΕΜΕ Athenian College με υπέρτιτλο «Το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς» και τίτλο «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Bachelor σε ένα χρόνο στα ελληνικά» δημιουργεί ευθέως σύγχυση, άλλως κίνδυνο σύγχυσης, των καταναλωτών τόσο ως προς τον πάροχο των επιμέρους εκπαιδευτικών υπηρεσιών όσο και ως προς το επίπεδο των χορηγούμενων από τα παραπάνω τίτλων σπουδών, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον (προδήλως παραπειστικό και αβάσιμο) ισχυρισμό ότι το Bachelor δήθεν χορηγείται στους αποφοίτους του ΙΕΚ Δομή και στους εγγραφόμενους εφέτος σε αυτό με την απλή παρένθετη μνεία του ΚΕΜΕ Athenian College.

Σημειώνεται πάντως, ότι έως τις 8 το βράδυ της Τρίτης το ΙΕΚ δεν είχε αφαιρέσει από την κεντρική του σελίδα του το επίμαχο διαφημιστικό βίντεο.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: