Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σε κλοιό καταλήψεων τα πανεπιστήμια - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, καθώς συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές. Αύριο, Πέμπτη, διοργανώνεται στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συνολικά 90 καταλήψεις έχουν γίνει πανελλαδικά
Υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την στάση τους.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διέκοψαν τις εξετάσεις, καλώντας τους συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση που γινόταν σε αμφιθέατρο του ιδρύματος με αίτημα καταλήψεων. Τελικά, αποφασίστηκε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση να ξαναδώσουν εξετάσεις στο τέλος της εξεταστικής περιόδου και όσοι θέλουν να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους.

Την ίδια ώρα, τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: