Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Θέμα στην Τουρκία η επιτυχία των τουρκικών σήριαλ στην Ελλάδα!

Η εφημερίδα «Hurriyet» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Στο δρόμο που χάραξε ο Εζέλ»!

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως το δρόμο άνοιξαν ο Ονούρ και η Σεχραζάτ, που έζησαν πέρυσι «Χίλιες και μία νύχτες» στην οθόνη του ΑΝΤ1, γνωρίζοντας την απόλυτη επιτυχία. Μέχρι στην Ελλάδα τους έφερε το κανάλι για να τους δουν από κοντά οι χιλιάδες θαυμαστές τους. Φέτος τα φώτα έπεσαν πάνω στον «Εζέλ», που έχει γίνει το νέο είδωλο του ελληνικού κοινού. Κι όπως όλα δείχνουν, έπεται και συνέχεια, αφού ακόμη και το Mega, που είχε αποφύγει να μπει σε αυτή τη λογική, αγόρασε τα δικαιώματα της τούρκικης σειράς «Έρωτας και τιμωρία» (Ask ve ceza), που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στη γείτονα χώρα και θα προβληθεί το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας «Hurriyet», όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι Έλληνες να θέλουν να μάθουν τούρκικα. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο αριθμός των Ελλήνων που σπεύδουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για να μάθουν τη γλώσσα έχει αυξηθεί σημαντικά. Δίνει μάλιστα και το παράδειγμα ενός φροντιστηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέχρι και πέρυσι είχε περίπου 50 μαθητές που μάθαιναν τη γλώσσα και τώρα έχει 300! Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι τα κανάλια είδαν τα τούρκικα σίριαλ ως μια οικονομική λύση για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Στοιχίζουν σαφώς πολύ λιγότερα απ’ ό,τι αν έκαναν μια δική τους παραγωγή, ενώ η μανία που έχει πιάσει τους τηλεθεατές με ό,τι τούρκικο τους… σερβίρεται δικαίωσε απόλυτα την επιλογή τους.

Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τους Έλληνες ηθοποιούς, οι οποίοι ζούσαν από τη δουλειά τους στην τηλεόραση, καθώς πλέον η ανεργία στον κλάδο αυξάνεται δραματικά. Μήπως λοιπόν στη λογική του «Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα» πρέπει να στηρίξουμε και τις ελληνικές παραγωγές, άρα και τους δικούς μας ηθοποιούς;

Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: