Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο - Στις φλόγες Αχαϊα, Γιάννενα, Αμφιλοχία και Αιτωλοακαρνανία!

Οι φωτιές απείλησαν κατοικημένες περιοχές. Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί στον Έβρο και ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά.
Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή Λευκίμης 'Εβρου. Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως εφτά μποφόρ, κατευθύνεται προς τον οικισμό Κοίλα, ο οποίος από χθες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Στην κατάσβεση συνεχίζουν να συνδράμουν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.

Εκτός ελέγχου η δασική πυρκαγιά στην Αχαϊα
Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε δύσβατη δασική περιοχή του Ομπλού Αχαΐας και συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής Ομπλού Κρήνης, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.

Από το πρωί στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιές σε Αμφιλοχία, Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα

Μαίνεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Νεγράδες Ιωαννίνων. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Μαίνονται και τα πύρινα μέτωπα στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνο.

Σε δασική έκταση στην περιοχή Κοιλιωμένο στη Ζάκυνθο ξέσπασε φωτιά, την οποία προσπαθούν να σβήσουν 16 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Έξω Ποταμοί Λασιθίου.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: