Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Λήξη των καταλήψεων στο Ρέθυμνο

Αυξάνονται τα υπό κατάληψη σχολεία στην Πάτρα.

Τη δικαστική προσβολή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζητάει η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο από τις πρυτανικές αρχές, την ίδια ώρα που το πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι από σήμερα ανοικτό μετά και την κατάληψη των τελευταίων ημερών.

Η γενική συνέλευση φοιτητών συνεδρίασε και αποφάσισε τη λήξη των κινητοποιήσεών υπό την μορφή των καταλήψεων και θα αναζητηθεί άλλος τρόπος αντίδρασης κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, γίνεται λόγος για ένα νέο νόμο που «πλήττει βάναυσα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, γεγονός που διαπιστώνεται από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής και έγκυρους συνταγματολόγους, ενώ με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς απαξιώνεται η δημοκρατική λειτουργία των ακαδημαϊκών θεσμών, οι οποίοι καταστατικά οφείλουν να προάγουν τις δημοκρατικές κατά το Σύνταγμα αξίες».


Παράλληλα, οι καθηγητές επισημαίνουν πως ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει και καλούν τα μέλη του συλλόγου σε εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο τίθεται εν αμφιβόλω και ο διορισμός των κοσμητόρων «πλήττει καίρια το δημοκρατικό δικαίωμα των υπηρετούντων το Πανεπιστήμιο να εκλέγουν τις διοικήσεις τους, ενώ σε συνδυασμό με τις «υπερεξουσίες» που αποδίδονται στον κοσμήτορα, η συγκεκριμένη διάταξη θα έχει σοβαρές συνέπειες στη διαφάνεια και στη δημοκρατική λειτουργία των Σχολών».

Πάτρα: Αυξάνονται τα υπό κατάληψη σχολεία

Αυξάνεται σε καθημερινή βάση στην Αχαΐα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων. Ειδικότερα, τα γυμνάσια και τα λύκεια που είναι κλειστά, τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές, ξεπερνούν τα 30.

Στο μεταξύ οι σύλλογοι των καθηγητών και των δασκάλων διοργανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό κέντρο της Πάτρας με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, όπως αυτό της έλλειψης βιβλίων, ζητώντας ταυτόχρονα την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: