Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τ. Μπιρμπίλη - Γ. Τρεπεκλής: Παιχνίδια στη θάλασσα με τα... εκατομμύρια !

Με τον τίτλο "Οταν η Τίνα συνάντησε τον Γιώργο" η Real News του Νίκου Χατζηνικολάου που κυκλοφορεί αύριο δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ απο τις χαλαρές στιγμές της πρώην υπουργού Τ. Μπιρμπίλη στον Κάλαμο.

Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Γ. Τρεπεκλής που βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό της. Η βόλτα στη θάλασσα και τα παιχνίδια με τον γιό της λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι.

"Ο Γ. Τρεπεκλής είναι ο αντιπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας SAIC στην Ελλάδα, ο οποίος συνδέεται φιλικά με την οικογένεια Παπανδρέου, (και κατά το ΒΗΜΑ της 29/06/2008) κλήθηκε δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα από τον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου σχετικά με την αμοιβή του από τη SAIC, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η SAIC είναι η αμερικανική εταιρεία η οποία, σε κοινοπραξία με τη Siemens, ανέλαβε το έργο της ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων"

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε «προσωρινά» το σύστημα, μετά τους Ολυμπιακούς ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις και η παραλαβή και αποπληρωμή του ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2007. Ο κ. Τρεπεκλής - ο οποίος, όπως επιβεβαίωσε, έλαβε εκ των προτέρων 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του - συμμετείχε ως αντιπρόσωπος της SAIC σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις που αφορούσαν το έργο, τόσο επί ΠαΣοΚ όσο και επί ΝΔ.

Ο πατέρας του κ. Τρεπεκλή, γνωστός αρχιτέκτονας, διατηρούσε οικογενειακή φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Τρεπεκλής «μεγάλωσε στο Καστρί» και διατηρεί ως σήμερα άριστη σχέση με ολόκληρη την οικογένεια Παπανδρέου. Σπούδασε οικονομικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανήκε στον «κύκλο του Γιώργου» ήδη από τη δεκαετία του '80, με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Παπανδρέου να τον τοποθετήσει στον ΕΟΤ. Λέγεται ότι ήταν ο Γιάννης Αλευράς εκείνος που είπε στον Ανδρέα ότι «ο Γιώργος δεν έχει πάει στρατό». Ετσι τον κέρδισε ο στρατός μέσα από τα χέρια του τουρισμού.

Τη δεκαετία του '90 επιδόθηκε σε κάθε λογής δραστηριότητες. Μία από αυτές ήταν η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της πολυεθνικής εταιρείας μετρήσεων θεαματικότητας τηλεοπτικών σταθμών Taylor Nielsen Sofres. Καθώς η ελληνική αγορά «αντέχει» μόνο μία εταιρεία, η TNS δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία της AGB. Απλώς η αγορά δεν εμπιστεύτηκε τη νέα εταιρεία παρ' ότι φερόταν να έχει αμέριστη πολιτική στήριξη ισχυρών ονομάτων.

Ο κ. Τρεπεκλής ήταν παρών στο υπουργείο Εξωτερικών επί Παπανδρέου και ενεργός στην καμπάνια του 2004 - πάντοτε ως φίλος. Πολλοί τον θυμούνται να συμμετέχει σε συσκέψεις στο επιτελείο της Μαυρομιχάλη, αλλά και σε άλλες συσκέψεις, που γίνονταν στο δικό του γραφείο στο Κολωνάκι, με επίκεντρο τη διαμόρφωση της εκλογικής στρατηγικής του κ. Γ. Παπανδρέου. Ηταν λιγομίλητος και διακριτικός.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: