Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ρόδος: Ιδιαίτερα διαδεδομένο το να αιχμαλωτίζουν και να πνίγουν πτηνά!

Birds are the last surviving dinosaurs.Image via Wikipedia Νομίζετε πως μονάχα οι κυνηγοί αποδεκατίζουν τους πληθυσμούς των ζώων και των πτηνών; Το εικοσαήμερο που βρέθηκα στη Ρόδο είδα ανθρώπους από “χόμπι” να επιβαρύνουν και με άλλα μέσα τη φύση. Στόχος τους τα πτηνά. Τα άγρια αποδημητικά πτηνά είναι ιδιαιτέρα διαδεδομένο να τα αιχμαλωτίζουν και άλλα να τα παγιδεύουν, να τα συγκεντρώνουν, να τα πνίγουν και να τελικά αυτά να καταλήγουν ως “μεζεδάκια” στο τραπέζι τους…
Δε γνωρίζω εάν στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας συμβαίνει κάτι ανάλογο, πάντως σε αυτό το νησί πρόκειται για τόσο συχνό φαινόμενο που θεωρείται “φυσιολογικό” και μη κατακριτέο! Σχεδόν κάθε σπίτι έχει και από μερικά άγρια πτηνά μέσα σε κλουβιά και μάλιστα κάποιοι τα εμπορεύονται σε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά! Η τιμή μιας καρδερίνας μπορεί να φτάσει και τα 600 ευρώ και κάποιοι διατηρούν αυτά τα πτηνά κατά δεκάδες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: