Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παραμένουν τα προβλήματα στο Ελ. Βενιζέλος

The Check-in desks at Athens International AirportImage via WikipediaΓια περισσότερες από 2 ώρες δεν μπορούσε να πετάξει κανένα αεροπλάνο πάνω από την Ελλάδα, εντός του FIR Αθηνών δηλαδή, καθώς είχαμε μπλακ ουτ την νύχτα στα ραντάρ. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αλυσιδωτές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έπεσε το ρεύμα και βγήκαν εκτός λειτουργίας τα ραντάρ. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν περιφερειακά ραντάρ για να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα αεροσκάφη που ήταν ήδη στον αέρα, αλλά ουσιαστικά, όπως λέγεται, το FIR ΓΙΑ 2-3 ώρες δεν λειτουργούσε.

Ως και αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα με τους ελεγκτές να λένε ότι μπορούν να δίνουν πορεία στο 20% των αεροσκαφών, γεγονός που σημαίνει καθυστερήσεις, ακόμη και πλέον της μιας ώρας στις πτήσεις.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: