Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ενας… Πειραιώτης η φωνή των Αγγλων αγανακτισμένων

Ενας… Πειραιώτης εκπροσωπεί τους Βρετανούς αγανακτισμένους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης! Ο Σπύρος Λημναίος όχι μόνον αποφάσισε να σηκωθεί από τον καναπέ και να διαμαρτυρηθεί για την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά ανέλαβε και το νευραλγικό πόστο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του κινήματος «Occupy London».

Ο 27χρονος Ελληνας γεννήθηκε στον Πειραιά και από το 2003 ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε media και δημόσιες σχέσεις, και σήμερα εργάζεται στο αντικείμενό του σε ιδιωτική εταιρεία. Παρ’ ότι δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνομήλικοί του στην Ελλάδα, οι τελευταίες εξελίξεις στην πατρίδα τού έδωσαν το έναυσμα να κινητοποιηθεί.

«Το ότι είμαι Ελληνας δεν νομίζω ότι έχει παίξει κάποιο ρόλο στο να είμαι εκπρόσωπος του κινήματος. Ισως έχει παίξει ρόλο στο να καταλάβω κάποια πράγματα, τα οποία η Ελλάδα σαν χώρα έχει βιώσει πιο γρήγορα από άλλες χώρες» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο Σπύρος και εξηγεί: «Πιστεύω ότι αυτό που περνάει η Ελλάδα τώρα δεν είναι φαινόμενο ελληνικό. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση και η Αγγλία θα έρθει σε αυτήν τη θέση, αν και τώρα φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Χιλιάδες Λονδρέζοι ανταποκρίθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κάλεσμα του «Occupy The London Stock Exchange» (Κατάληψη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του κινήματος) και έκτοτε έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία έξω από τον ναό του Αγίου Παύλου, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα αιτήματά τους είναι παρόμοια με εκείνα άλλων αντίστοιχων κινημάτων αγανακτισμένων σε όλον τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, λένε «όχι» στην πολιτική λιτότητας και στις περικοπές σε υγεία και παιδεία, ζητούν την αλλαγή του διεθνούς οικονομικού συστήματος υπέρ των πολιτών και όχι των πολυεθνικών και τη δικαιότερη κατανομή της φορολογίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: