Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Proton Bank

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Proton Τράπεζα ΑΕ από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Όπως ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της από 9.10.2011 απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία "Νέα Proton Τράπεζα ΑΕ" και της, με την ίδια ημερομηνία, απόφασης της Τραπέζης της Ελλάδος για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της "Proton Τράπεζα ΑΕ", την θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τον ορισμό ειδικού εκκαθαριστή".

 Με δελτία τύπου και δηλώσεις που απέστειλαν σήμερα Δευτέρα, στις 8 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώνουν επίσημα την ίδρυση της νέας «καλής» τράπεζας Proton, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ τηςΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

 Ωστόσο, το μόνο απόλυτο νούμερο που αναγράφεται στα εν λόγω δελτία τύπου είναι ο αριθμός των λέξεών τους…. Το ΤΧΣ, για παράδειγμα, λέει ότι η ανακοίνωσή του είναι 327 λέξεις αλλά δεν αναφέρει κανένα άλλο αριθμό, δηλαδή ούτε τα 863 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογουμένους η διάσωση της Proton.
 
Να σημειωθεί, πάντως, ότι με τη δημιουργία της νέας τράπεζας Proton διασφαλίζονται οι καταθέτες της τράπεζας αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτή.

«Η νέα «καλή τράπεζα» έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης παρέσχε τα αναγκαία κεφάλαια και είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: