Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παραδοσιακό παντοπωλείο 150 ετών απο το 1861 στο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας

Στο Πανέμορφο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας, με τα πέτρινα καλντερίμια, την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, την ιστορία, παράδοση, πολιτισμό στο χωριό που έχει να περηφανεύεται για το...
υγιεινό του κλίμα βρίσκεται το Παραδοσιακό παντοπωλείο του Επαμεινώνδα Δεληγιάννη που μετρά 150 χρόνια λειτουργίας
Οι μυρωδιές, αλλά και η εμπορική ιστορία της οικογένειας του ιδιοκτήτη, γραμμένη στους τοίχους του καταστήματος, σε ταξιδεύουν στο παρελθόν μόλις περνάς από την πόρτα.
Ο παππούς Επαμεινώνδας Δεληγιάννης,, άνοιξε το 1861 το καταστήμα .
Τον διαδέχθηκε ο γιος του Βασίλης , ενώ στη δουλειά από μικρός μπήκε και ο εγγονός του Επαμεινώνδας
Σήμερα έχει περάσει στην τέταρτη γενιά στην ευθύνη του Κωσταντίνου Δεληγιάννη
Η οικογενειακή επιχείρηση επέζησε απο πολέμους και κατακτητές που την αδειάσαν αρκετές φορές και απο την αρχή ανακατασκευάστηκε πλήρως και ξαναλειτούργησε για αυτό και οπώς τονίζει ο κ. Δεληγιάννης δεν την φοβίζει η κρίση.
Στο παντοπωλείο θα βρείτε τα δεκάδες προϊόντων
Ζαλισμένος χαζεύεις την ποικιλία (όσπρια, και δημητριακά, και αλεύρια, ρύζια, μπαχαρικά , έχει και τραχανάδες, και τυροκομικά, αλλαντικά, χαλβάδες, γλυκά του κουταλιού και βέβαια ελιές, βιολογικό κρασί καφέ, σοκολάτα και ιδιαίτερα τσάγια

Στο ψυγειάκι του παντοπωλείου θα βρείτε και άλλα ντόπια και ενδιαφέροντα, όπως κεφαλάκι χλωρό, βολάκι μαλακό, βούτυρο, ανθότυρο και γραβιέρα, γιαούρτι και σιγκάθουρο, το σπάνιο ψημένο βούτυρο,φρέσκα κρέατα ορεινής Τριχωνίδας, χωριάτικα κοκόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: