Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παιδιά με αναπηρία παίζουν «Αριστοφάνη»

Είναι παιδιά με Ειδικές Ανάγκες αλλά και Ειδικά Χαρίσματα – όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά μας! Η αναφορά μας είναι για την θεατρική ομάδα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Θεσσαλονίκης.

Που την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ανεβάζει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη- και αν είμαστε κοντά πρέπει να πάμε! Και αυτό γιατί «όταν σβήνει το όνειρο χαίρονται μόνο εκείνοι που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ…», όπως λένε στην πρόσκλησή τους!

Τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της διασκευής έχει η κ. Δώρα Μωυσιάδου, ενώ η παράσταση θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Δενδροφυτεία).

Ιδού λίγα λόγια για το έργο:

Τότε που οι γυναίκες στην Αθήνα δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, η πανούργα Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα μαζί με όλες τις γυναίκες και φθάνουν στην Εκκλησία του Δήμου. Ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια τους και έρχονται τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες επιβάλλουν περιουσιακή κοινοκτημοσύνη.

Αγάπη προς τις γυναίκες, αντίδραση στην πολιτική ή παρουσία των ανθρωπίνων ελαττωμάτων; Μάλλον και στα τρία στοχεύει ο Αριστοφάνης, ο μεγάλος ποιητής, που δεν δίστασε να θίξει τις ανθρώπινες αδυναμίες και να αναφερθεί ονομαστικά σε πρόσωπα της εποχής του είτε αυτά ανήκουν στον πολιτικό είτε στον πνευματικό χώρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: