Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έπαιρνε επίδομα αναπηρίας αλλά έτρεχε... Μαραθώνιο

Δεν είναι ελληνικό προνόμιο το να δηλώνει κάποιος αναπηρία για να παίρνει κοινωνικά επιδόματα! Έγινε, τουλάχιστον δυο φορές, στη Βρετανία.

Μάλλον οι Βρετανοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν για το reality Go Greek for a week. Γιατί αν εμείς κοροϊδεύουμε το κράτος για να παίρνουμε συντάξεις «μαϊμού», το ίδιο κάνουν κι εκείνοι!

Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας 55χρονης γυναίκας, που ισχυρίστηκε ότι δε μπορούσε να περπατήσει σχεδόν καθόλου, έπαιρνε επιδόματα που συνολικά έφτασαν τις 46.000 λίρες αλλά συγχρόνως πήγαινε πέντε φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο.

Και επειδή ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, η 55χρονη γυναίκα «συνελήφθη» από κάμερα να τρέχει πέντε μίλια. Κι ας μη μπορούσε να... περπατήσει σχεδόν 20 μέτρα χωρίς προβλήματα.

Όταν η απάτη «ξεσκεπάστηκε», η Τζίλιαν Χίουλμ είπε στους αστυνομικούς πως είναι αφελής και ηλίθια. Δε σκέφτηκε να ειδοποιήσει ότι όχι μόνο περπατάει πια, αλλά τρέχει κιόλας. Τελικά καταδικάστηκε σε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας. Και φυσικά, το επίδομα κόπηκε.

Υπήρχε κι άλλη περίπτωση, αυτή της 51χρονης Τίνα Ατανάσιο, που ισχυρίστηκε ότι δε μπορούσε να περπατήσει χωρίς πατερίτσες για να παίρνει τα επιδόματα. Όταν όμως ο φωτογραφικός φακός την έπιασε να κάνει... νεροτσουλήθρα, οδηγήθηκε στο δικαστήριο που διέταξε τη φυλάκισή της για 10 εβδομάδες.

Για 4,5 χρόνια η 51χρονη, μητέρα δυο παιδιών, πήρε συνολικά 19.000 λίρες σε επιδόματα. Αλλά την «κάρφωσε» ένας πληγωμένος εραστής! Έστειλε στις αρχές βίντεο από οικογενειακές διακοπές, όπου η υποτιθέμενη ανήμπορη να περπατήσει, έπαιζε στις νεροτσουλήθρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: