Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για τα «στημένα»

Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση των στημένων αγώνων και το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικότερα, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Μεταξύ άλλων ρωτούν αν υπάρχει κάποιο πόρισμα για τους υπαίτιους των στημένων και για ποιο λόγο απομακρύνθηκαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, καθώς και αν συνεχίζονται -και με ποια αποτελέσματα- οι οικονομικοί έλεγχοι στις ΠΑΕ.

Ερώτηση για την υπόθεση των στημένων αγώνων και το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικότερα, κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) στους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, παρά τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, σήμερα το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό είναι ακόμα στην αναμονή, οι χορηγίες από τον ΟΠΑΠ στις επαγγελματικές ομάδες συνεχίζονται, τα φαινόμενα βίας δεν έχουν εκλείψει «αφού δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να τα αποτρέψει», ενώ οι ποδοσφαιρικές εταιρείες «φαίνεται να λειτουργούν στην εντέλεια αφού καμιά φορολογική παράβαση δεν έχει διαπιστωθεί».

Μεταξύ άλλων ρωτούν τους υπουργούς ποια είναι τα θεσμικά μέτρα εξετάζονται για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, αν υπάρχει κάποιο πόρισμα για τους υπαίτιους (ομάδες, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές) των στημένων αγώνων και για ποιο λόγο απομακρύνθηκαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, και αν συνεχίζονται -και με ποια αποτελέσματα- οι οικονομικοί έλεγχοι στις ποδοσφαιρικές ομάδες για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: