Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Mαθητές ΙΕΚ ήταν διακινητές ναρκωτικών


Τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μαυροβουνίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ως μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από τη νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Μάλιστα σπούδαζαν στην Ελλάδα σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών ωστόσο η «αποστολή» τους ήταν η νομιμοποίηση των κερδών από την μεταφορά των ναρκωτικών ενώ από την έρευνα εντοπίστηκαν κινήσεις λογαριασμών άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα στοιχεία άλλων τριών ατόμων, επίσης υπήκοοι Μαυροβουνίου, που αποτελούν τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος.

Με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η ΕΛ.ΑΣ. ανήρτησε στην ιστοσελίδα http://www.astynomia.gr τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, που δεν εργάζονταν, διακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω τραπεζών και υπεράκτιων (offshore) εταιρειών. Στη συνέχεια τοποθετούσαν χρήματα σε τραπεζικές θυρίδες και είχαν αγοράσει πολυτελή ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας.

Σε επιχείρηση της Αστυνομίας που έγινε σε δυο ιδιόκτητες πολυτελείς κατοικίες των δραστών στη Βούλα, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν πολλά έγγραφα σχετικά με την νομιμοποίηση εσόδων και παραστατικά κίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών καθώς και 65 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, τα οποία είχαν αγοράσει από τα χρήματα που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα μέλη του κυκλώματος από το 2005 ναύλωναν πλοία για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Ακόμη όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πριν από δυο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2009, μετά από συνεργασία του ΣΔΟΕ, των Αρχών του Περού και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ κατασχέθηκε στη χώρας μας ποσότητα 20 κιλών κοκαΐνης που επιχείρησαν να διακινήσουν τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Επιπλέον στις αρχές του 2009, οι Ιταλικές Αρχές κατάσχεσαν 215 κιλά κοκαΐνης, ενώ το ίδιο έτος οι Αρχές της Ουρουγουάης κατάσχεσε περισσότερους από 2 τόνους κοκαΐνης, ανοιχτά στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε πλοίο που είχε ναυλώσει η οργάνωση.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: