Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ισπανοί διαδηλωτές στην Αθήνα (videos)

Error del sistema | SpanishrevolutionImage by edans via FlickrΈξω από την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα βρέθηκαν την Κυριακή (22/5) Ισπανοί οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση. Υπολογίζεται πως 200 περίπου άτομα -ανάμεσά τους και Έλληνες- μαζεύτηκαν στη Διονυσίου Αεροπαγίτου ενώ μοιράστηκαν και φυλλάδια τα οποία έγραφαν "Στην Ελλάδα επίσης ακούγεται η φωνή της Ισπανικής Επανάστασης".


Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και απήλθε αφού είδε ότι τα πράγματα ήταν ήρεμα και δεν υπήρχε λόγος.

Οι διαδηλωτές γέμισαν τον πεζόδρομο με πανό που έγραφαν συνθήματα όπως "Δε χρωστώ, δε πληρώνω", "η βια είναι αδιέξοδη", "ελευθερία από την απογοήτευση".

Το κίνημα της 15ης Μαΐου, ημέρα που άρχισαν οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στη Μαδρίτη, γέμισαν και τις πλατείες δεκάδων πόλεων σε όλη την Ισπανία διαμαρτυρόμενοι, με τον τρόπο αυτό, για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενόψει των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποβούν σε ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος.
Είναι οι πρώτες εκλογές αφότου η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο προώθησε μέτρα για την περιστολή των κρατικών δαπανών στο πλαίσιο μιας πολιτικής λιτότητας στην οποία η πλειοψηφία αντιτίθεται.


Οι Ισπανοί διαδηλώνουν στην Ακρόπολη2 by News247
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: