Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργία δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου

Κλειστά θα είναι τα δημοτικά σχολεία στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία εξαιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ, οι δάσκαλοι διεκδικούν «άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων, καμιά μείωση μισθών, 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α. Ε. Π., άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη θα στείλουν επιστολή προς όλους τους γονείς εξηγώντας την κατάσταση στα σχολεία και στον κλάδο και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας και από την επομένη πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων για τον καθο

Δεν υπάρχουν σχόλια: