Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Λύση για τη διάσωση του «'Αστρον» αναζητεί ο δήμος Αθηναίων

Λύση για τη διάσωση του κινηματογράφου «Άστρον», αναζητεί ο δήμος Αθηναίων και για τον σκοπό αυτό έχει συστήσει άτυπη επιτροπή. Ο κινηματογράφος «Άστρον» στη λεωφόρο Κηφισίας, στους Αμπελοκήπους, είναι κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, για το οποίο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία, πριν από λίγες ημέρες, να μην κηρυχθεί διατηρητέο και κινδυνεύει να κατεδαφιστεί.

Για το θέμα αυτό είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, θυμίζοντας ότι το «Άστρον» κτίστηκε το 1957 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη και είναι από τα λίγα κτίρια που κτίστηκαν με αποκλειστική χρήση κινηματοθεάτρου.

Ήταν υπερπολυτελές, 1300 θέσεων, σε ρυθμό art deco. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το «Άστρον» μαζί με το γειτονικό θερινό κινηματογράφο «Ελληνις», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, μπορούν να αποτελέσουν ένα ενιαίο πολεοδομικό σύνολο πολιτισμού και αναψυχής στην πυκνοκατοικημένη περιοχή που βρίσκονται. Έχουν, επίσης, υπενθυμίσει ότι υπέρ της διατήρησης του κινηματογράφου «Άστρον» έχουν ταχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρου Λιβάνιου, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι αναζητείται λύση μέσω της επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Δήμο. Στην επιτροπή μετέχουν η αντιδήμαρχος Αναπλάσεων, Αγγελική Αντωνοπούλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, Άννα Φιλίνη, η δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της Παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Ελένη Πορταλιού και η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δάφνη Γαβρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: