Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Οι ΕΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση της ΟΛΜΕ για τριήμερη απεργία των καθηγητών

Απέτυχε να περάσει την πρόταση του για τριήμερη απεργία στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ. Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι καθηγητές όμως αποφάσισαν, εφόσον τα προβλήματα είναι κοινά να προχωρήσουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε κινητοποιήσεις. Ως πρώτο βήμα θα ζητήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών έχουν σχέση με τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Μετά την εξέλιξη αυτή στους καθηγητές πάντως, θεωρείται αμφίβολο αν θα προχωρήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στην εισήγηση του για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όλα δείχνουν ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, θα προχωρήσουν από κοινού το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.
Αργά χθες το βράδυ όμως ολοκληρώθηκε και η 68η Σύνοδος των Πρυτάνεων που στην Κομοτηνή. Σημεία αιχμής ήταν η οικονομική κρίση που επιδρά καταλυτικά στην οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, με τις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων, αλλά και η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου.
Δριμύτατη είναι και πάλι η επίθεση των πρυτάνεων εναντίον του υπουργείου Παιδείας, καθώς η Α. Διαμαντοπούλου δεν παρέστη στη Σύνοδο λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης της στην Πολωνία.
«Αντί για διάλογο» τόνισαν οι πρυτάνεις «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, απούσα και από αυτή τη Σύνοδο, παρεμβαίνει στη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των Συμβουλίων με τροπολογίες και ρυθμίσεις που συνιστούν θεσμική εκτροπή και ευνοούν τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων. Διακυβεύεται έτσι η ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποδυναμώνεται η διοίκηση των Πανεπιστημίων και ακυρώνεται η συμβολή τους στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Την ίδια στιγμή, με ουσιαστική πολιτική ευθύνη του Υπουργείου, τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα προϋπολογισμού, κάλυψης των εκπαιδευτικών, διοικητικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών απευθύνεται στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των Πανεπιστημίων.
Τέλος, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ορίζει το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2011 ως «Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξής του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: