Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Πρωταγωνιστές»: Ποιος φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι ή οι δικομανείς πολίτες;

Η Ελλάδα είναι  η χώρα με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση  στην απονομή της δικαιοσύνης  από κάθε άλλη σύγχρονη χώρα. Ποιος  φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι  ή οι δικομανείς πολίτες; Στους  «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 23:40, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά την απάντηση  μιλώντας με δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς.
Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος του 5ου Τμήματος του ΣτΕ, ο Γεώργιος Φαλτσέτος, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο  συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, ο ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος  αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του δικαστικού δράματος που βιώνει η χώρα.
Στην εκπομπή  επίσης περιγράφουν τη δικαστική  τους περιπέτεια:
  • ο Βαγγέλης Πετρόχειλος, ένας χωρισμένος πατέρας που δεν μπορεί να δει το παιδί του εδώ και 1,5 χρόνο.
  • η Αμαλία και ο Βαγγέλης Πεσματζόγλου που 26 χρόνια παιδεύονταν στα  δικαστήρια για να δικαιωθούν τελικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.
  • η Κρίστα Παππά, ιδιοκτήτρια του Kannabishop στην Αθήνα που επί 5 χρόνια προσπαθούσε να αποδείξει ότι τα τρόφιμα που διακινούνταν από το κατάστημά της δεν ήταν «ναρκωτικά».
  • η Αλεξάνδρα Μπαρμπαρούση, απολυμένη ταμίας του Ιπποδρόμου που στην προσπάθειά της να ακυρώσει την απόλυσή της, ξεκίνησε έναν δικαστικό Γολγοθά ο οποίος θα κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια.
  • η Βαγίτσα Νικολοπούλου, εφοριακός στη ΔΟΥ Ψυχικού η οποία αποκαλύπτει ότι οι αποφάσεις για φορολογικές υποθέσεις διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 23:40 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: