Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Φεστιβάλ – ύμνος στη διαφορετικότητα

«Γιατί … όλοι είμαστε διαφορετικοί». Αυτός είναι ο δηλωτικός τίτλος του τριήμερου εκδηλώσεων που στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (αίθουσα Αντώνης Τρίτσης) με αφορμή την επερχόμενη παγκόσμια μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου.

Τρία ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία θα προβληθούν _ ένα κάθε ημέρα _ στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους δημιουργούς τους για να συναισθήματα, τις απορίες και τις εντυπώσεις που γέννησε η προβολή τους.

Η μεταφορά των μαθητών είναι προσφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
Ο λόγος για τους «’Επιζώντες» της Μαρίας Γιαννούλη, το «’Ακουσε με» της Μαριάννας Οικονόμου και τον «Χρονοπειρατή» της Μαρίνας Δανέζη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η 1η Δημοτική Κοινότητα μαζί με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την στήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης των δημοτικών σχολείων της Κοινότητάς να παρακολουθήσουν την προβολή των ντοκιμαντέρ και να συζητήσουν με τους δημιουργούς τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μαρία Μάρθα Φλωράτου και Δημήτρη Ευθυμίου, αντίστοιχα, στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι «να ανοίξουμε το θέμα της αναπηρίας και να το συζητήσουμε ανοιχτά χωρίς ντροπή και προκατάληψη, να συμβάλουμε σε βαθύτερη διερεύνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενθαρρύνουμε την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων, όπως σεβασμού, κατανόησης και αλληλεγγύης απέναντι στα άτομα που είτε γεννήθηκαν με κάποια αναπηρία, είτε την «απέκτησαν» κάποια στιγμή στη ζωή τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των μαθητών είναι προσφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: