Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τελευταία παραγγελία σε φημισμένο εστιατόριο...

Την τελευταία παραγγελία θα δώσουν οι θαμώνες του φημισμένου εστιατορίου της Νέας Υόρκης «Τάβερν ον δι Γκριν» σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το κέντρο - ορόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, που οικοδομήθηκε στο σημείο όπου πριν από δεκαετίες υπήρχε στάνη με πρόβατα, θα βάλει λουκέτο την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Το εστιατόριο άνοιξε τις θύρες του στο Σέντραλ Παρκ το 1934, κατά την περίοδο της μεγάλης ύφεσης. Ομως, δεν άντεξε στην πρόσφατη οικονομική κρίση και τον μεγάλο ανταγωνισμό κι έτσι οι ιδιοκτήτες του αναγκάστηκαν να κηρύξουν πτώχευση. Ωστόσο, οι πιο φανατικοί φίλοι... του θα μπορέσουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Υόρκης σε δημοπρασία που πρόκειται να διεξαχθεί από 13 έως 15 Ιανουαρίου. Οι πολυέλαιοι από κρύσταλλο Μπακαρά, οι καθρέφτες, τα ασημένια κηροπήγια, οι χάλκινοι ανεμοδείκτες αλλά και τα βιτρό θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Γκέρνσεϊ. Οπως, μάλιστα, δηλώνει ο διευθυντής του, Αρλάν Ετινγκερ, η δημοπρασία σηματοδοτεί το «λυπηρό τέλος μιας ολόκληρης εποχής».
Tην Τρίτη, περισσότερα από χίλια άτομα άδραξαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γευματίσουν στο ιστορικό εστιατόριο παρά το δριμύ ψύχος. Κάθε ηλικίας και εθνικότητας, ντόπιοι αλλά και τουρίστες προτίμησαν, πριν παραδοθούν στις γαστριμαργικές απολαύσεις, να κάνουν μια βόλτα στους θεματικούς του χώρους, μεταξύ των οποίων το Κρυστάλλινο Δωμάτιο.
Στο κέντρο της οροφής, μάλιστα, κρέμεται ένα κρυστάλλινος πολυέλαιος εκατό ετών που αρχικά ανήκε σε κάποιον Ινδό μαχαραγιά. Οι θέσεις για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έχουν ήδη εξαντληθεί. Το κόστος του δείπνου κατ’ άτομο ανερχόταν σε 126 δολάρια χωρίς ποτά και φόρους.
Η απόφαση της επιχείρησης να κηρύξει πτώχευση ελήφθη μετά την άρνηση του δήμου της Νέας Υόρκης να ανανεώσει τη μίσθωση. «Το ότι είμαστε γεμάτοι δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικώς. Η συντήρηση του χώρου κοστίζει πάρα πολλά χρήματα και τελικά το μισθωτήριο δεν ανανεώθηκε», εξηγεί η Τζένιφερ Οζ Λερόι που έλαβε την απόφαση να βάλει η επιχείρηση λουκέτο.
Ο πατέρας της, Γουόρνερ Λερόι, ανέλαβε το εστιατόριο στις αρχές του 1970 και δαπάνησε το μυθικό για εκείνη την εποχή ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, για να δημιουργήσει το δικό του «φανταστικό νησί».
Δικαστική απόφαση
Το χώρο όπου σήμερα στέκεται το φημισμένο εστιατόριο μίσθωσε από την πόλη της Νέας Υόρκης ο Ντιν Πολ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε ανακαίνιση, ύψους 25 εκατ. δολαρίων.
Τον Ιανουάριο, δικαστήριο του Μανχάταν θα αποφασίσει κατά πόσο η επωνυμία «Τάβερν ον δι γκριν» ανήκει σε όποιον έχει και την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου, όπως υποστηρίζει ο δήμος της Νέας Υόρκης ή στους Λερόι. Αν αποφασίσει το δεύτερο, ο Πολ θα ανοίξει και πάλι το εστιατόριο με την ίδια επωνυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: