Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

10 νεκροί σε τρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σήμερα στη βόρεια Ινδία.
Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε κοντά στο Σαράι Μπουπάτ, μια πόλη που απέχει 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Αμαξοστοιχία εξπρές συγκρούστηκε με σταματημένο επιβατικό τρένο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.
Λίγο αργότερα, σε παρόμοιο δυστύχημα που έγινε 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λόυκνοου σκοτώθηκαν 10 άτομα και τραυματίστηκαν 37. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σιδηροδρόμων, Μ.Ν. Σριβαστάνα, οι συγκρούσεις δεν ήταν σφοδρές επειδή τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα καθώς στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Στα τέσσερα αυτά τρένα επέβαιναν περισσότεροι από 2000 άνθρωποι.
Μια τρίτη σύγκρουση τρένων έγινε κοντά στην πόλη Αλαχαμπάντ, πάντα στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.
Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι μεταφέρουν καθημερινά σχεδόν 18,5 εκατομμύρια επιβάτες. Κάθε χρόνο σημειώνονται στη χώρα περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχημάτα.
Φωτό: Συχνές οι πολύνεκρες συγκρούσεις τρένων στην Ινδία, όπως αυτή τον π. Νοέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: