Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Νέες αποκαλύψεις για τον 23χρονο Νιγηριανό

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Υεμένης αποκάλυψε πως ο 23χρονος Νιγηριανός που κατηγορείται για την αποτυχούσα απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου ανήμερα τα Χριστούγεννα στρατολογήθηκε από την Αλ Κάιντα στο Λονδίνο.
Νέες αποκαλύψεις για τον 23χρονο Νιγηριανό
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Υεμένης, αρμόδιος για την Άμυνα και την Ασφάλεια, Ράσιντ αλ-Αλιμι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σαναά, αποκάλυψε πως ο 23χρονος Νιγηριανός που κατηγορείται για την αποτυχούσα απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου ανήμερα τα Χριστούγεννα στρατολογήθηκε από την Αλ Κάιντα στο Λονδίνο.

Στην ίδια συνέντευξη ο αλ- Αλιμι προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση στη χώρα του θα μπορούσε να ενισχύσει την Αλ Κάιντα.

«Μία άμεση επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να ενισχύσει το δίκτυο της Αλ Κάιντα αντί να το αποδυναμώσει», είπε και κάλεσε τις δυτικές χώρες μεταξύ των οποίων και τις ΗΠΑ, να προστρέξουν την Υεμένη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης με υλική βοήθεια και εκπαίδευση.

«Η πολιτική μας θέση είναι σαφής: θα πολεμήσουμε και θα κυνηγήσουμε την Αλ Κάιντα με τα δικά μας μέσα», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος σε αμερικανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αμερικανική συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Υεμένης κατά της Αλ Κάιντα στις 17 και 24 Δεκεμβρίου που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 60 ισλαμιστών στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της αραβικής χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Υεμένης αποκάλυψε επίσης ότι ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, είχε συναντήσει κατά την παραμονή του στην Υεμένη τον ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ-Αουλακί. «Ο Νιγηριανός κρυβόταν στην περιοχή Ουάντι Ραφάντ (της ανατολικής επαρχίας Σάμπουα)  και συνάντησε τον Αουλακί».

Σύμφωνα με τον Υεμενίτη αξιωματούχο, ο Αμπντουλμουταλάμπ συνάντησε επίσης στην επαρχία Σάμπουα τον Μοχαμάντ Ουμίρ, έναν από τους διοικητές της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου εναντίον θέσης του τρομοκρατικού δικτύου στην Υεμένη.

Ο Νιγηριανός είχε διαμείνει από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο στην Υεμένη, από την οποία αναχώρησε λίγο πριν από την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους η οποία θα πραγματοποιείτο κατά την προσγείωσή του στο Ντιτρόιτ.

Ωστόσο οι αρχές της Υεμένης είχαν χάσει τα ίχνη του επί δυόμισι μήνες, πριν ο Αμπντουλμουταλάμπ εμφανιστεί στο αεροδρόμιο της Σαναά στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη Υεμενίτης αξιωματούχος.   

Σύμφωνα με τον Αλίμι, «δεν αποκλείεται ο Νιγηριανός να μετέβη επίσης στις επαρχίες Χαντραμούτ και Μαρίμπ» της Υεμένης οι οποίες μαζί με τη Σάμπουα θεωρούνται προπύργια της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα εκρηκτικά (που είχε κρύψει στα εσώρουχά του) προέρχονταν από τη Νιγηρία και όχι από την Υεμένη», δήλωσε ο Αλίμι.

Αργά την Τετάρτη στις ΗΠΑ απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες σε βάρος του Αμπντουλμουταλάμπ, κυρίως για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και «απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής». Κάθε κατηγορία επισύρει ποινή κάθειρξης 20 έως 30 ετών αλλά όχι θανατική ποινή, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κατηγορία της απόπειρας χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: