Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Έλληνας υποψήφιος για τη θέση του Ομπάμα


Προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για τη θέση του γερουσιαστή του Ιλινόις, την οποία κατείχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, εξακολουθεί να διατηρεί ο Ελληνοαμερικανός υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας, Αλέξης Γιαννούλιας, σχεδόν έξι εβδομάδες πριν από τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών. 
 Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και καθώς η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελική της ευθεία για τις προκριματικές εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Γιαννούλιας προηγείται σταθερά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος με 31%, έναντι 17% της έγχρωμης Σέριλ Τζάκσον, προέδρου της οργάνωσης Chicago Urban League και 9% του Ντέιβιντ Χόφμαν, πρώην γενικού επιθεωρητή. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της Rasmussen έδειχνε ότι ο Γιαννούλιας προηγείται και του πιθανού Ρεπουμπλικανού αντιπάλου και διεκδικητή της έδρας, βουλευτή Μαρκ Κιρκ με 42% έναντι 39% (τον περασμένο Αύγουστο, ο Κιρκ προηγούνταν με 41% έναντι 38%).
Η μάχη εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, αφού η έρευνα καταγράφει ότι το 35% των ψηφοφόρων τους παραμένει ακόμη αναποφάσιστο.
Ο ομογενής πολιτικός έχει βελτιώσει με τις εμφανίσεις του το προφίλ του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια δυναμική γύρω από την υποψηφιότητά του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η πρόσφατη στήριξη σημαντικών εργατικών ενώσεων της Πολιτείας. Ωστόσο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παλαιότερη κακοδιαχείριση στεγαστικών δανείων της τράπεζας Broadway Bank, που ανήκει στην οικογένειά του. Παράλληλα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Λευκός Οίκος αναζητά άλλον πιο πειστικό υποψήφιο. Μάλιστα ο Ομπάμα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει τη γενική εισαγγελέα, Λίζα Μάντιγκαν, να κατεβεί στην κούρσα.
Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου 1976 από Έλληνες μετανάστες. Η μητέρα του κατάγεται από τα Χανιά και ο πατέρας του από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε Οικονομικά και Νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγου, της Βοστόνης και της Νέας Ορλεάνης. Για μια διετία (1998-2000) έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Broadway Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις. Εκλέχθηκε υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας με το κόμμα των Δημοκρατικών το 2006, έχοντας την υποστήριξη του τότε γερουσιαστή Ομπάμα, για τον οποίο ο Γιαννούλιας είχε εργαστεί και βοηθήσει οικονομικά. Σε περίπτωση που ο Γιαννούλιας εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2010, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στη Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, έχει απομείνει μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: