Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Κρίση στην «Ελευθεροτυπία»

Κρίσιμες ημέρες για την οικονομική βιωσιμότητα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ενόψει και των άμεσων περικοπών τις οποίες ανακοίνωσε χθες τηλεφωνικώς ο εκδότης Θανάσης Τεγόπουλος, ως απόφαση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου, στον διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Γ. Βλαστάρη. 


Την ίδια στιγμή που ο Γ. Βλαστάρης φέρεται να έχει αποχαιρετίσει ήδη τους συνεργάτες του, οι εργαζόμενοι στο καθημερινό και κυριακάτικο φύλλο πραγματοποιούν στις 5 μ.μ. συνέλευση υπό τη σκιά και της μεταβίβασης ποσοστού των μετοχών της Χ. Κ. Τεγόπουλος προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.
Οι συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας» αντιδρούν ήδη στην πιθανότητα συγχώνευσης των δυο εφημερίδων, στην κατάργηση του σαββατιάτικου φύλλου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει πρόταση να μην κυκλοφορήσει το φύλλο της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναμένεται επίσης η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων με ανακοίνωση τους. Η εφημερίδα είναι σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθώς εμφανίζει έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ ενώ το σχέδιο ανάκαμψης μιλά για περικοπές κατά 40% στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζεται αν περιλαμβάνονται σε αυτές και απολύσεις.
Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, η μετοχή της Χ.Κ. Τεγόπουλος έκανε limit up όταν άλλαξαν χέρια μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες απορροφήθηκαν εύκολα από την αγορά, με τη μετοχή να κλείνει με κέρδη άνω του 17%.
Πωλητής των μετοχών ήταν η ελβετική τράπεζα UBS, η οποία περιόρισε τη συμμετοχή κάτω από το όριο του 5%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: