Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ελπίδα από νέο εμβόλιο που καταπολεμά τη λευχαιμία


Ενα εμβόλιο κατά της λευχαιμίας, το οποίο πρόκειται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους, προσφέρει ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς. Οι Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια θεραπεία η οποία μπορεί να σταματήσει υποτροπή της ασθένειας, ύστερα από χημειοθεραπεία ή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οι δημιουργοί του όμως ελπίζουν ότι το εμβόλιο, το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα κατά της λευχαιμίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία άλλων μορφών καρκίνου. Ολοι όσοι θα πάρουν μέρος στη δοκιμή, η οποία θα γίνει σε μικρό αριθμό ασθενών στο King's College σύντομα, πάσχουν από τη γνωστή μορφή λευχαιμίας που ονομάζεται μυελογενής λευχαιμία, μία από τις πιο κοινές μορφές της νόσου σε ενήλικες, η οποία επανεμφανίζεται ακόμη και έπειτα από την πιο επιθετική θεραπεία.

Μόλις γίνει η διάγνωση λευχαιμίας το εμβόλιο προγραμματίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να κυνηγήσει τα καρκινικά κύτταρα και να τα καταστρέψει, εμποδίζοντας έτσι την υποτροπή της ασθένειας. Η μελέτη έγινε από τους καθηγητές Γκούλαμ Μουφτί και Φαρζίν Φαρζανέχ και τον δρα Νίκολα Χάρντγουίκ, που εξήγησαν ότι έγιναν πολύπλοκες μελέτες ώστε να φτάσουν στην ανάπτυξη ενός ιού που μεταφέρει δύο γονίδια στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: