Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Επέστρεψε από την Αϊτή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα μεσάνυχτα τα 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που συμετείχαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεστραμμένη από το σεισμό Αϊτή.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί, οι Έλληνες διασώστες αναφέρθηκαν στον απεγκλωβισμό ενός 24χρονου από τα συντρίμμια κτηρίου στο Πορτ Ο Πρένς, στις 24 Ιανουαρίου.
Τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης, σε συνεργασία με Γάλλους συναδέλφους τους, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον νεαρό, κόβοντας σίδερα και σκάβοντας το μπετόν, κάτω από το οποίο είχε θαφτεί ζωντανός. Ο Αϊτινός μεταφέρθηκε στο γαλλικό νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
"Μας είπαν ότι φοράει το καπέλο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που του χαρίσαμε και δεν θέλει να το βγάλει", δήλωσε ο υπεύθυνος συντονισμού του κλιμακίου, Ζήσης Κουσαξίδης.
"Επικρατεί παντού ανασφάλεια, δεν υπάρχουν υποδομές, παντού σημειώνονται διενέξεις για φαγητό, για εφόδια, για το μοίρασμα της βοήθειας", τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της αποστολής Απόστολος Δέδας, περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Οι Έλληνες διασώστες διέμειναν στο αεροδρόμιο, στον καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με άλλες ανθρωπιστικές αποστολές. Η επικοινωνία μεταξύ τους γινόταν με ραδιοασυρμάτους και με δορυφορικό τηλέφωνο, με το οποίο επικοινωνούσαν με το γραφείο τους στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο.
Η συμπαράσταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δεν εξαντλείται σε αυτή την αποστολή. Ήδη έχει συγκεντρώσει και σκοπεύει να αποστείλει και ανθρωπιστική βοήθεια στο Πόρτ Ο Πρένς, ενώ σε συνεργασία με άλλους φορείς και ιδιώτες, προωθεί την ανέγερση ενός ορφανοτροφείου στην περιοχή και την ανάληψη ανθρωπιστικών δράσεων με τη συμμετοχή της, ώστε να παρασχεθεί ασφάλεια και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά, που έμειναν ορφανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: