Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ρατσιστές έκαψαν σπίτι στον Αγ. Λαυρέντιο ;


Κάτω από τις στάχτες θάφτηκαν αγώνες ετών για νεαρό ζευγάρι στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας, που είδε από τη μία στιγμή στην άλλη, το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες. Τα φετινά Χριστούγεννα βάφτηκαν μαύρα για την άτυχη οικογένεια που έμεινε στο... δρόμο μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το διώροφο σπίτι ολοσχερώς.
Το... ολοκαύτωμα όμως, ήρθε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που βίωνε το ανδρόγυνο, όπως και άλλοι ξένοι που διαμένουν μόνιμα πλέον στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια.
Σε blogs στο Διαδίκτυο, το τραγικό συμβάν που άφησε χωρίς κεραμίδι ημέρες γιορτών το άτυχο ζευγάρι, φωτογραφίζεται ως πολιτική πράξη κατοίκων του Αγίου Λαυρεντίου, που έχοντας αντίθετες κομματικές πεποιθήσεις από το ζευγάρι, επέλεξαν να τους... «δώσουν ένα μάθημα». Από τα blogs εκφράζεται η αλληλεγγύη στο ζευγάρι και καταδικάζονται οι εις βάρος «αριστερών» ενέργειες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές...
Ωστόσο, από το Δήμαρχο Αρτέμιδος, Δημήτρη Αλεξόπουλο, δίνεται μία ακόμη διάσταση, ρατσιστική. Στον Άγιο Λαυρέντιο, οι ντόπιοι φαίνεται ότι έχουν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των
ξένων που επιλέγουν το χωριό ως μόνιμο τόπο διαμονής τους.
Φαίνεται ότι θέλουν να κρατήσουν τον Άγιο Λαυρέντιο ως.. κλειστό «lobby» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρέψουν σε φυγή τους μόνιμους επισκέπτες.
Επικαλούμενοι τη χρησικτησία των οικοπέδων και εμφανιζόμενοι να απορούν για το «πού βρίσκουν οι ξένοι τα χρήματα και επενδύουν σε διώροφα και τριώροφα σπίτια στο χωριό τους», μερίδα ντόπιων κατοίκων επιχειρεί να διώξει τους ξένους από την περιοχή.
Μάλιστα η μονόπλευρη «βεντέτα» φαίνεται να βρίσκει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πριν. Και να φανταστεί κανείς ότι «οι αντιπαλότητες έχουν καλμάρει», όπως σημείωνε χθες ο Δήμαρχος, Δημήτρης Αλεξόπουλος...
«Το χωριό είναι φιλήσυχο. Η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ ντόπιων και ξένων, αφορά μόνο σε μια μικρή μερίδα των κατοίκων. Στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι είναι λογικοί και μάλιστα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται με την καθιέρωση και του θεσμού του Μουσικού Χωριού, ότι ο τουρισμός ανοίγει ένα ακόμη δρόμο ανάπτυξης στην περιοχή», παρατήρησε ο κ. Αλεξόπουλος, δηλώνοντας ότι αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το συμβάν.
Πάντως, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να μετατραπεί ο κόπος ετών σε... στάχτη. Στον Άγιο Λαυρέντιο, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων κι ενώ η οικογένεια έλειπε από το σπίτι, η διώροφη μεζονέτα τυλίχθηκε στις φλόγες.
Οι «γλώσσες» της φωτιάς πηδούσαν από παντού. Περίοικοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τρία οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής
πάλευαν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Όμως η καταστροφή συντελέστηκε. Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς, αφήνοντας «στο δρόμο» την οικογένεια που είχε βγει για βόλτα.
Οι ένοικοι αρνήθηκαν τυχόν δική τους αμέλεια. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν είχαν ξεχάσει κάποια ηλεκτρική συσκευή αναμμένη και είχαν φροντίσει ακόμη και να βγάλουν από την πρίζα τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.
Οι έρευνες στρέφονται σε ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κεντρική είσοδος του σπιτιού βρέθηκε παραβιασμένη. ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ (Ελευθερία Λάρισας) - Φωτό αρχείου.

2 σχόλια:

BAIOS TASIOPOYLOS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΔΙΑΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΝ ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.. ΓΙΑΤΙ?

Unknown είπε...

Αγαπητέ φίλε, όπως θα διαπιστώσεις στον τίτλο υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό και η ανταπόκριση είναι δημοσιευμένη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας. Δεν καταδικάζουμε ένα ολόκληρο χωριό καλό είναι όμως, αν ξέρετε κάτι να το καταθέσετε στις Αρχές να βρεθούν οι ένοχοι, όποιοι και αν είναι.