Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ούτε ιερό ούτε όσιο!

Στο έλεος αδίστακτων και καλά οργανωμένων κυκλωμάτων ιερόσυλων βρίσκονται τα μοναστήρια και οι ιεροί ναοί της χώρας μας, καθώς το φαινόμενο των λεηλασιών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα ιερά μνημεία και κειμήλια έχουν μπει στο στόχαστρο ιερόσυλων. Μάλιστα, δεν διστάζουν ακόμη και να προβούν σε βανδαλισμούς, σκορπίζοντας οργή, αγανάκτηση και θλίψη σε κατοίκους και αρχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι «χτυπούν» την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Καβάσιλα Ηλείας. Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς «ξαναχτύπησαν», μόνο που αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκαν μόνο με το παγκάρι, αλλά λεηλάτησαν και το ιερό του ναού κλέβοντας ακόμα και τα ιερά σκεύη. Ο εφημέριος του ναού δεν μπορούσε να πιστέψει την εικόνα που αντίκρισε το επόμενο πρωινό.

Οι δράστες μπήκαν στο ναό παραβιάζοντας μία από τις πλαϊνές πόρτες. Ερεύνησαν αρχικά το χώρο και κατευθύνθηκαν στο παγκάρι για να πάρουν τα χρήματα των πιστών. Εκεί όμως δεν βρήκαν τίποτα κι έτσι έψαξαν για πολύτιμα αντικείμενα που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν από το ναό. Μπήκαν στο ιερό, άνοιξαν τα σκευοφυλάκια, αφαίρεσαν κάποια, κατέστρεψαν τα υπόλοιπα και εξαφανίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: