Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Βγαίνει από τη φυλακή (και) ο Καλογερίδης...

Τις φυλακές Κορυδαλλού αφήνει πίσω του σήμερα άλλος ένας κατηγορούμενος για εμπλοκή στην ομάδα Βλαστού, στην οποία χρεώνεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Πρόκειται για τον 29χρονο επιχειρηματία Ιωάννη Καλογερίδη, τον τρίτο κατά σειρά κατηγορούμενο για συμμετοχή στο νέο συνδικάτο του εγκλήματος ο οποίος αποφυλακίζεται βάσει του νέου νόμου Καστανίδη που προβλέπει την αποφυλάκιση όσων κρατούνται για αδικήματα που επισύρουν ποινή κάθειρξης πέντε έως δέκα χρόνων.

Χθες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, στο οποίο είχε προσφύγει ο συνήγορός του Γιώργος Μαραγκός, με βούλευμά του διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καλογερίδης είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Οκτώβριο μετά την απολογία του ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας Χαρίκλειας Ηλιοπούλου, ενώ ο ίδιος αρνείται από την αρχή την κατηγορία που του αποδίδεται. Ειδικότερα, τότε μέσω απολογητικού υπομνήματος που είχε υποβάλει στην ανακρίτρια υποστήριζε ότι από τους συγκατηγορουμένους του γνωρίζει μόνο τον Παναγιώτη Βλαστό, καθώς για ένα διάστημα ο βαρυποινίτης υπήρξε εργαζόμενος στην οικογενειακή επιχείρησή του. Μάλιστα, προσκόμισε στην ανάκριση και το έγγραφο αναγγελίας πρόσληψης του Παναγιώτη Βλαστού, καθώς και το έγγραφο της οικειοθελούς αποχώρησής του.

Οπως υποστήριξε ο νεαρός επιχειρηματίας, «έκτοτε διατηρήθηκε μια γνωριμία, η οποία εξελίχτηκε στην πορεία με τη διευκόλυνσή μας διά δανεισμού μας μέσω τρίτων, γνωστών του Βλαστού επ' αμοιβή τους. Οταν ήταν στη φυλακή, υπήρχε μεταξύ μας επικοινωνία, η οποία κατά κύριο λόγο αφορούσε αυτήν ακριβώς τη σχέση, η οποία προκύπτει από το κείμενο των συνομιλιών μας και δεν αναφερόταν σε καμία άλλη δράση μου ή γνώση μου σε οιαδήποτε παράνομη ενέργειά του, πολλώ δε μάλλον και συμμετοχή μου». Οπως είχε σημειώσει και ο δικηγόρος του Γιώργος Μαραγκός, στον επιχειρηματία αποδίδεται το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από τις 07/06/2009, ενώ οι πράξεις της αρπαγής Παναγόπουλου, καθώς και όλες οι άλλες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, με αφορμή το νέο νόμο 3811/2009 πρώτη αποφυλακίστηκε η Ιωάννα Χήρα, γυναίκα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος φέρεται από τις αρχές ως ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ακολούθησε παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο Γιάννης Θεοδωράκης.

Στη σύζυγο του βαρυποινίτη, εκτός από τους περιοριστικούς όρους, επιβλήθηκε και εγγυοδοσία 15.000 ευρώ. ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: