Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το "Focus" στο σκαμνί!

Δικαστική συνέχεια θα έχει το προσβλητικό για τον ελληνικό λαό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus» καθώς ομάδα Ελλήνων δικηγόρων αποφάσισε να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης.

Την εβδομάδα που πέρασε, το ακραίο εξώφυλλο του περιοδικού, που απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο, αλλά και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος που αποκαλεί τους Ελληνες συλλήβδην «απατεώνες» προκάλεσαν τριγμούς στις ελληνογερμανικές σχέσεις και πλήθος αντιδράσεων από πολιτικούς και μη.

Σε αυτές τις αντιδράσεις έρχεται να προστεθεί και η αντίδραση δέκα προς το παρόν Ελλήνων νομικών που νιώθουν ότι το «Focus» τους προσέβαλε προσωπικά. «Είμαστε μια ομάδα δέκα δικηγόρων που αποφασίσαμε να κάνουμε έγκληση κατά του περιοδικού για το δημοσίευμα αυτό, όπως και αγωγή με την οποία θα ζητάμε αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί προσωπικά ως Ελληνες» δηλώνει στην «Espresso» η Κατερίνα Φραγκάκη. Οπως σημειώνει η Ελληνίδα δικηγόρος, η μήνυση δεν θα βασιστεί μόνο στην εικονογράφηση του εξωφύλλου, αλλά κυρίως στη λέξη «απατεώνες» και τους παρεμφερείς χαρακτηρισμούς του δημοσιεύματος, που θεμελιώνουν, όπως λέει, το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου.

«Θα καταθέσουμε τη μήνυση στις αρχές της εβδομάδας, εκτός και αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους Ελληνες πολίτες που θέλουν να συνυπογράψουν, οπότε θα την καταθέσουμε προς το τέλος της εβδομάδας» λέει η κυρία Φραγκάκη τονίζοντας παράλληλα: «Θα προσεπικαλέσουμε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της Ελλάδας που έχουν έννομο συμφέρον να παρευρεθούν στη δίκη». Η δικηγόρος σημειώνει ακόμη ότι στο Facebook έχουν δημιουργηθεί ήδη group Ελλήνων που αντιδρούν στο εν λόγω δημοσίευμα, όπως το «Η απάντηση των Ελλήνων στο γερμανικό περιοδικό “Focus”» που ώς χθες είχε περισσότερα από 48.000 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: